„Acest lucru se simte deja pe piața imobiliară. Multe dintre locuințele care se construiesc acum au fost cumpărate de români din alte județe și de cetățeni din Republica Moldova ”, a transmis Christian Sabbagh.

Iașiul vrea să fie „tigrul economiei”

„Are potențial să devină centru de dezvoltare”, a spus o persoană.
Municipiul Iași e în pragul unui boom economic, spun specialiștii.


„E o vorbă care spune că banii vin la început greu și apoi vin dintr-o dată brusc. Mulți. Cam așa e și Iașiul. Se pare că e un pic la începutul dezvoltării. Fiind oraș universitar, atrage multă populație, există mult potențial de business, sunt oameni care vor să rămână acolo, Iașiul e un oraș pitoresc”, a spus un antreprenor.

Citește și: VIDEO- Se roagă să plouă ca să aibă apă! Situația prin care trec localnicii unei comune din Dolj

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Primele efecte se văd în domeniul imobiliar. În acest ansamblu rezidențial sunt șapte blocuri finalizate, în care au fost vândute deja 700 de apartamente. Prețurile sunt cuprinse între 80 și 140 de mii de euro.


Dacă ne uităm la produsul intern brut, județul Iași este pe locul șase la nivel național.
Produsul intern brut pe cap de locuitor reprezintă valoarea bunurilor și serviciilor finale din județ. În Iași vorbim de 15.623 de euro, sub media națională de 18.280 de euro. Orașul cu aproape 400 de mii de locuitori este tras în urmă de zona rurală, spun economiștii.
E drept că infrastructura rămâne în urmă.
În regiune, autostrada reprezintă încă un vis. Când acesta se va concretiza, creșterea economică va fi și mai mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si