Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Iașiul vrea să fie „tigrul economiei”. „Are potențial să devină centru de dezvoltare”

Este primul județ din țară ca populație, după București, și are cel mai mare potențial de dezvoltare în următorii ani. Iașiul se află în topul celor mai dinamice orașe din țară, însă în următorii ani va deveni și mai atractiv pentru investitori și familii care vor alege să se stabilească în capitala Moldovei.

Redactia Stirile Kanal D,

Iașiul vrea să fie „tigrul economiei” [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Acest lucru se simte deja pe piața imobiliară. Multe dintre locuințele care se construiesc acum au fost cumpărate de români din alte județe și de cetățeni din Republica Moldova ”, a transmis Christian Sabbagh.

Iașiul vrea să fie „tigrul economiei”

„Are potențial să devină centru de dezvoltare”, a spus o persoană.
Municipiul Iași e în pragul unui boom economic, spun specialiștii.
„E o vorbă care spune că banii vin la început greu și apoi vin dintr-o dată brusc. Mulți. Cam așa e și Iașiul. Se pare că e un pic la începutul dezvoltării. Fiind oraș universitar, atrage multă populație, există mult potențial de business, sunt oameni care vor să rămână acolo, Iașiul e un oraș pitoresc”, a spus un antreprenor.

Citește și: VIDEO- Se roagă să plouă ca să aibă apă! Situația prin care trec localnicii unei comune din Dolj

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Primele efecte se văd în domeniul imobiliar. În acest ansamblu rezidențial sunt șapte blocuri finalizate, în care au fost vândute deja 700 de apartamente. Prețurile sunt cuprinse între 80 și 140 de mii de euro.
Dacă ne uităm la produsul intern brut, județul Iași este pe locul șase la nivel național.
Produsul intern brut pe cap de locuitor reprezintă valoarea bunurilor și serviciilor finale din județ.

În Iași vorbim de 15.623 de euro, sub media națională de 18.280 de euro. Orașul cu aproape 400 de mii de locuitori este tras în urmă de zona rurală, spun economiștii.
E drept că infrastructura rămâne în urmă. În regiune, autostrada reprezintă încă un vis. Când acesta se va concretiza, creșterea economică va fi și mai mare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI