Cu boxele date la maxim, colindătorii moderni au început să ia la pas străzile orașelor în speranța unui câștig ușor. Pentru a spori încasările, vestitorii Crăciunului apelează la costumații cât mai originale. La Brașov, de exemplu, capra tradițională seamănă mai degrabă cu un personaj din desene după ce a fost vopsită... în galben, a transmis Cristian Sabbagh.

Iată, vin colindătorii cu boxa

Am venit la domnul patron, să ne dea un milion.

La patronul cel mai mare, mare stimă și valoare, spune un colindător.

Înarmați cu tobe și fluiere, acești bărbați colindă străzile din Brașov cu urale cel puțin ieșite din comun. Pentru a atrage atenția, colindătorii de ocazie au în arsenalul lor și două capre desprinse parcă din desenele animate.

Dumnezeu te-a scos în cale. Sărut mâna dumitale, îmi dai și mie zece mii să iau pâine la copii, spune un colindător.

În evidență iese, de departe, capra galbenă cu urechi roșii, care are aceleași culori ca un Pokemon. Uimiți de apariția ciudată, dar și de versurile care nu seamănă deloc cu cele tradiționale, trecătorii se minunează.

În ultimele zile, rețelele de socializare s-au umplut de filmuletețe cu indivizi deghizati în colindatori care vor să încaseze câștiguri rapide. De exemplu, acești bărbați au fost prinși in timp ce mimau cântatul.

Iar exemplele continuă, de la colinde puse cu boxa, până la cântece de sărbători remixate cu muzică trap.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mie una nu-mi transmite neapărat spiritul Crăciunului. Cred că pentru ei e ceva economic, părerea mea, a spus un localic.

Grupurile de colindători zgomotoși riscă amenzi usturătoare, mai ales dacă deranjează orele de liniște. Aceștia pot fi sancționați cu sume cuprinse între 200 și 1.500 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

Citește și: VIDEO- Crăciun cu sarmale la conservă. Unii români nu își permit nici măcar strictul necesar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si