Pe fața Mântuitorului au apărut, din senin, picături ca de apă, care se preling din ochi, pe obraji și pe bărbie. Preotul paroh spune că femeile din biserică le-au observat când au vrut să șteargă de praf icoana.

Citeste si: VIDEO| Doi soţi din Oradea ar putea primi titlul de cei mai înfocaţi fani ai Crăciunului. Cum arată locuința lor: „Este casa lui Moș Crăciun!”

Credincioșii, uimiți de lacrimile din icoană

"Până când au mers și au adus candela să o așeze în suport au constatat că din ochiul stâng al Mântuitorului a început să curgă ceva și deja cursese până la vârful nasului. Au anunțat pe celelalte doamne, și-au spus rugăciunile, au fotografiat", spune Nicolae Dura, parohul bisericii.

Citeste si: VIDEO- Satul de lângă Sibiu cu luminițe de sărbători ca la oraș. Localnicii au fost cuceriți de aranjamentele de poveste: ”Simțim sărbătoarea, mai ales că trăim la sat”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De-atunci, șiroaiele tot curg din icoană.

Cei veniți să le vadă cred că, de fapt, Mântuitorul plânge:
"Am venit aici să spunem o rugăciune, să vedem și noi icoana făcătoare de minuni".
"E minunea lui Dumnezeu. Cine crede în Dumnezeu, trebuie să creadă!"
"Ne închinăm la icoană să ne dea sănătate, îi mulțumim Domnului pentru toate, să ne dea sănătate întregii familii și la toată lumea".

Biserica are hramul Învierii Domnului

Până să stârnească uimirea tuturor, icoana era considerată una banală, fără vreo importanță aparte.

Autorul ei, originar din Alba, ar fi făurit-o în 2011 după modelul unei celebre icoane din Constantinopol.

Pânza pe care a folosit-o e una comună, la fel și rama, construită din patru bucăți de lemn. Preotul care o are în grijă a vrut s-o testeze și a mutat-o pentru câteva ore în alt loc: "Am luat icoana și am dus-o în altar considerând că acolo e spațiu sacru și e locul ei, cât timp a stat acolo am verificat-o pe partea cealalta, dacă e umiditate sau ceva ar trebui să ajungă și dincolo, era perfect uscată. Ceea ce m-a surprins, depășește nivelul meu de înțelegere. Dacă alții care vor veni și vor găsi o explicație bravo lor, eu nu am găsit. Bobița respectivă, acel mărgăritar sub formă de lacrimă are aceeași consistență ca și în prima zi, normal fizic ar fi trebuit să se consume, dar e la fel. Uitați!".

Biserica unde se află adăpostită icoana poartă hramul Învierii Domnului și este în construcție încă de-acum un deceniu.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Deocamdată, reprezentanții Patriarhiei au refuzat să facă vreun comentariu despre fenomenul care a adus în ultimele zile de două ori mai mulți credincioși.

VIDEO- Iisus care plange, minunea dintr-un cartier


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: