Cristian Dascălu, român stabilit în Ucraina: „Lucrurile s-au înrăutățit în Kiev! În momentul de față se aud alarme pe stradă, nu știu dacă auziți, se aud alarme pe stradă! A fost atacat aeroportul!”

Raul Pop, român stabilit în Ucraina: „Nu ne așteptam să se întâmple așa repede! Am fost luat prin surprindere că s-a întâmplat așa, peste noapte! M-am trezit și am văzut că sirenele erau pornite în oraș!”

Românii din Ucraina se întorc acasă

Peste 400.000 de mii de români trăiesc în Ucraina, însă acum mulți dintre ei se văd nevoiți să fugă din calea războiului. Ministerul Afacerilor de Externe a precizat că, până acum, zeci de cetăţeni români au cerut informaţii legate de situaţia din Ucraina sau au cerut să părăsească acest stat. Printre ei se numără și Cristian, un antreprenor care vizita Kievul, dar care a reușit să fugă.

Cristian Dascălu, român stabilit în Ucraina: „Sunt pe autostradă în Ucraina în momentul de față, la 100 de KM de Kiev, se circulă destul de bine, nu mai este aglomerația din Kiev, însă este coadă foarte mare pentru benzină! Noi suntem în regulă, s-a mai calmat situația față de cum era în Kiev, aici pare mai liniștit. Încă nu suntem în siguranță.”

Citeste si: VIDEO |Scenă plină de durere: Un tată și-a trimis familia într-o zonă sigură, și-a luat rămas bun de la fetița lui, și a rămas în urmă să lupte

Calvarul a început la prima oră a dimineții, povestește Cristian. Când sirenele au anunțat bombardamentele, unul dintre amicii săi și-a dat seama că trebuie să fugă repede din țară.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cristian Dascălu, român stabilit în Ucraina: „În momentul de față ne-am îndepărtat de zona periculoasă și unde e isteria mai mare, in Kiev. Era foarte multă coadă, poliția pe stradă cu puști!(...) Autostrăzile erau pur și simplu blocate, oamenii voiau să plece de acolo! ”

Raul Pop, român stabilit în Ucraina: „Am încercat să căutăm Uber, Taxi, am vorbit și cu ceva firme de transport, cu care am vorbit și ieri! Și nu mai voiau să iasă din oraș, nu se riscau să iasă din oraș!”

Citeste si: Ce presupune starea de urgenţă declarată în Republica Moldova?

Americanii îi ajută pe români să părăsească Ucraina

Amandoi au avut noroc de un american, care se afla la volanul unui microbuz. Șoferul a oprit și i-a luat de pe stradă pe cei doi, iar pe drum s-au alăturat și alții care fugeau din calea războiului. În total 14 oameni, români, americani și ucraineni au reușit să plece spre România.

Brian Stern: „I-am găsit pe stradă și i-am "aruncat" în microbuz! Au fost foarte amabili cu noi, le suntem foarte recunoscători!
Drumul către ieșirea din Ucraina este însă extrem de aglomerat. Pe șosea, mașinile circulă bară la bară, iar de frica războiului șoferii au uitat de regulile de circulație. Mare parte dintre ei circulă pe contrasens.”

„Tocmai a trecut un convoi de militari, oamenii nu mai au răbdare, au transformat strada într-un sens unic de mers! Ieșirea din Ucraina e singura direcție, nu se mai circulă

pe sensul opus!”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cei 14 oameni urmează să ajungă în România, in siguranță.

Citeste si: Un avion militar ucrainean cu 14 persoane la bord se prăbuşeşte în apropiere de Kiev. Cinci persoane au murit

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si