Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Îi scoatem pe copii afară când e prea frig? Cum trebuie îmbracați cei mici

Cum trebuie îmbrăcați cei mici când ies afară, iarnă, în temperaturi scăzute?

Redactia Stirile Kanal D,

Îi scoatem pe copii afară când e prea frig [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De multe ori avem tendința să-i îmbrăcăm pe copiii noștri mai gros decât e cazul, atunci când afară e frig. Nu e, însă, indicat sa le punem prea multe straturi de haine, spun specialiștii. Unde greșim, dar și câte grade ar trebui sa ținem în casă pentru copiii noștri, aflăm de la doamna doctor Alexandra Duma, cunoscut medic pediatru.  Bună dimineața și bine ați venit, a transmis Simona Pătruleasa.

Îi scoatem pe copii afară când e prea frig?

- În primul rând aș vrea să vă întreb dacă este adevărat că un copil răcește dacă nu e îmbrăcat foarte gros pe timpul iernii?

Nu, nu este adevărat. Copiii se îmbolnăvesc pentru că vin în contact cu germeni patogeni, virusuri bacterii și aceștia îi îmbolnăvesc, nu temperatura.

Aș vrea să distrugem mitul că ne îmbolnăvim pentru că suntem îmbrăcați prea subțire, în plus, să nu uităm că în 2023 nu mai avem sezon rece cum era pe vremea părinților și bunicilor noștri, când se îmbrăcau cu paltoane, cojoace. Acum avem perioade scurte cu temperaturi scăzute, deci și modul în care ne îmbrăcăm trebuie să fie diferit, a transmis doamna doctor Alexandra Duma.

- Care sunt semnele că îi îmbrăcam prea subțire sau prea gros? Cum ne dăm seama să ii îmbrăcam fix cât trebuie?

Cum ne îmbrăcăm noi. Adică diferență între straturi de haine ale părinților și copiilor n-ar trebui să existe peste haina de corp body. Mereu punem același număr de straturi de haine pe care l-am pus pe noi. Să verificăm, pentru copiii mari cei peste doi ani, dacă modul în care i-am îmbrăcat este corect la încheietura mâinii, nu la mănuțe, la încheietura mâinii și dacă aceasta este caldă, i-am îmbrăcat corect.
Dacă este rece, mai punem un strat de haine pe ei, plus, să nu uităm, iarăși copilul mare, când va ieși afară, se va agita, se va juca va alerga, va transpira, pe când un sugar care va sta cuminte în cărucior, are nevoie, peste haine, de o păturică și suntem atenți să nu acopere năsucul,
a transmis doamna doctor Alexandra Duma.  

- Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care noi părinții le facem din dorința de a-i proteja prea mult pe copii?

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Clar le pune multe straturi de haine, clar, de foarte multe ori în cabinet, când dezbrăcăm copilașul, acesta este transpirat, deci era mult prea mult prea gros îmbrăcat. Trebuie să fim atenți pentru că această transpirație, dimpotrivă, în loc să producă căldură organismului, transpirația scade temperatura și atunci el, copilul, de fapt îi va fi și mai frig, a transmis doamna doctor Alexandra Duma.

- Îi ținem pe bebeluși și pe copii afara chiar și când avem temperaturi cu minus?

Nu, îi scoatem afară, chiar dacă temperaturile sunt cu minus, chiar dacă sunt negative, chiar dacă sunt cu plus. Îi scoatem oricând afară. Copiii au nevoie să iasă afară de mai multe ori pe zi, fără probleme. Nu acesta este motivul pentru care se vor îmbolnăvi, a transmis doamna doctor Alexandra Duma.

- Cei mici simt frigul chiar mai mult decât e cazul, atunci când ii scoatem afară. Este din cauza faptului că acasă avem temperaturi prea mari?

Așa este. Dacă noi avem în casă douăzeci și șapte de grade și suntem îmbrăcați în tricou și pantaloni scurți, evident că vom resimți temperatura de afară ca fiind mult mai joasă. De asemenea, o temperatură ridicată în casă produce copiilor uscăciune la nivelul mucoasei nazofarengiene, nas și în gât, deci, copilul va avea usturime în gât și secreții nazale, mucișori, deci va fi mai predispus la boală, a transmis doamna doctor Alexandra Duma. 

- Câte grade ar trebui sa avem in casă? 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Recomandările sunt să fie optsprezece nouăsprezece grade în timpul nopții și douăzeci de grade în timpul zilei, a transmis doamna doctor Alexandra Duma. 

Citește și: VIDEO- Cum va fi vremea la început de săptămână? Prognoza ANM

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI