A fost haos în Dubai! Marți, a fost înregistrată cea mai mare cantitate de ploaie în această țară, mai multe străzi fiind complet inundate, informează AP.

@disaster7970 Heavy flood all over Dubai and the entire UAE #dubai #uae🇦🇪 #flooding ♬ Thunderstorm (environmental sound)(53155)- Killy

Situație dificilă pe aeroportul din Dubai

Agenția de știri de stat WAM a numit ploaia "un eveniment meteorologic istoric" care a depășit "tot ceea ce a fost documentat de la începutul colectării datelor în 1949". Ploile au început luni târziu, meteorologii anunțând aproximativ 20 de milimetri (0,79 inch) de precipitații, potrivit datelor colectate la Aeroportul Internațional din Dubai. 

Până la sfârșitul zilei de marți, peste 142 de milimetri (5,59 inch) de precipitații au căzut în Dubai în 24 de ore. În medie, într-un an, la aeroportul internațional din Dubai, cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internaționale se înregistrează 94,7 milimetri (3,73 inch) de precipitații.

Inundații Dubai

Imagini cu pagubele produse de furtuna din Dubai.

[Sursa foto: Capturi ecran TikTok]

Citește și: Îndrăgita cântăreață de muzică populară și-a surprins fanii cu pozele din Dubai. Cum s-a fotografiat interpreta din Gorj?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aeroportul a sfârșit prin a întrerupe sosirile marți seara, iar pasagerii s-au luptat să ajungă la terminale prin apa care acoperea drumurile din jur, mai scrie sursa citată.

"Nu poți lua un taxi. Sunt oameni care dorm în stația de metrou. Sunt oameni care dorm în aeroport", a declarat un bărbat. Miercuri, Aeroportul internațional din Dubai a recunoscut că inundațiile au lăsat "opțiuni de transport limitate" și au afectat zborurile, deoarece echipajele aeronavelor nu au putut ajunge la aerodrom. 

"Recuperarea va dura ceva timp", a declarat aeroportul pe platforma de socializare X. "Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere în timp ce lucrăm pentru a depăși aceste provocări".

Inundații Dubai

Imagini cu pagubele produse de furtuna din Dubai.

[Sursa foto: Capturi ecran TikTok]

Și vârful hotelului Burj Khalifa cea mai înaltă clădire din lume a fost lovit de fulger. De asemenea, școlile din Emiratele Arabe Unite au fost în mare parte închise înainte de furtună, iar angajații guvernamentali au lucrat în mare parte de la distanță. Autoritățile au trimis camioane cisternă pe străzi și autostrăzi pentru a pompa apa. 

Bărbat mort din cauza furtunii din Dubai

În Ras al-Khaimah, cel mai nordic emirat al țării, poliția a declarat că un bărbat în vârstă de 70 de ani a murit când vehiculul său a fost luat de ape.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Vacanță de coșmar în Dubai! Cine este medicul român care se află în comă?

În Oman, un sat care se află la marginea estică a Peninsulei Arabice, cel puțin 18 persoane au fost ucise în urma ploilor abundente din ultimele zile, potrivit unei declarații de marți a Comitetului național pentru gestionarea situațiilor de urgență din această țară.

@dailymail Torrential rain has caused severe flooding in Dubai, where more than 4.7 inches of rain- the typical yearly average- have fallen today. Planes were seen taxiing through the murky water on the runway, and flood water cascaded through luxury underground malls. 🎥 X/ aviationbrk/ AAA_Balushi/ krugermacro/ Telegram #dubai #flood #flooding #naturaldisaster #news #uae ♬ Suspense, horror, piano and music box- takaya


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si