„Pe margine vă rugăm, pe margine”

O defilare cum rar ți-e dat să vezi l-a avut în centrul atenției pe Inaltpreasfintitul Teodosie. Procesiunea s-a desfășurat într-o caleașcă trasă de doi cai, unde Arhiepiscopul Tomisului a fost ținut strâns în brațe de un preot. Slujitorul a avut sfanta misiune de a-l proteja pe celebrul prelat în cazului unui incident.

Peste 5.000 de oameni s-au strâns în portul turistic să privească procesiunea de Bobotează.

Privită de sus, zona peninsulară părea neîncăpătoare

Mulțimea a putut fi despărțită doar de caleașca Înaltpreasfințitului Teodosie, care practic a deschis drumul spre scenă.

Organizarea sărbătorii la Constanța a fost atât de spectaculoasă încât i-a scos din casă până și pe cei care se tem de coronavirus. Acest bărbat a privit defilarea cu mască, ochelari și vizieră.

Citeste si: Rugăciune de Sfântul Ioan Botezătorul. Cum să te rogi pe 7 ianuarie, ca să te ferești de boli

„Sfânta îmbulzeală” de Bobotează

Apoi, enoriașii cu tot cu copii, au ascultat fascinați discursul ca de profet al Înalt prea sfințitului Teodosie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

A urmat, apoi, momentul în care Arhiepiscopul Tomisului, protejat de data aceasta de un militar, a plecat pe mare, să arunce sfintele cruci.

Pe o vreme de primăvara în loc de ger al bobotezei, mai mulți tineri îmbracați în neopren au sărit în apă. Cei mai rapizi au prins crucile aducătoare de noroc.

Ca în fiecare an, cel mai așteptat moment a fost împărțirea sticlelor cu aghiasmă.

Citeste si: VIDEO| Procesiune impresionantă de Bobotează, la Constanța

„Haideți, doamnă, luați-o și pe aia, că se strânge, nu se întâmplă nimic. E tot aghiasmă. V-am zis nu mai mult de 5, ați luat o plasă întreagă, doamnă.”

Și la Iași a fost îmbulzeală, dar nu în timpul slujbei ci la final. Credincioșii au rupt crengile de brad din cruce.  

Boboteaza e o sărbătoare plină de tradiții. Astăzi nu spălăm rufe, sunt interzise certurile în casă şi nu se dă nimic cu împrumut.

Citeste si: VIDEO| ÎPS Teodosie s-a urcat și anul acesta pe cisternă pentru a sfinți apa în Ajun de Bobotează: „Aghiasma nu infectează, nu e periculoasă”

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si