Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Imagini cu un fenomen inedit al apei vin din Galați. Dunărea parcă „fierbea” în această dimineață

La Galați, azi dimineață, s-au înregistrat 6 grade, iar apă Dunării înregistra 18 grade, și a început să "fiarbă". Fenomenul spectaculos are o explicație, venită din partea specialiștilor.

Maria Stiuca,

Dunărea parcă „fierbea” în această dimineață

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Chiar dacă s-au înregistrat doar 6 grade Celsius, apa Dunării a înregistrat 18 grade la Galați. Locuitorii au fost surprinși când au văzut că apa începe „să fiarbă”, iar în aer se lasă „o ceață”.

Apa Dunării a început „să fiarbă”, la Galați.

Gelu Mormoloc, jurnalist Știrile Kanal D,  ne aduce mai multe informații și imagini cu fenomenul inedit:

„La Galați, azi dimineață, s-au înregistrat 6 grade, iar apă Dunării înregistra 18 grade, și a început să "fiarbă". Fenomenul apare atunci când diferența dintre temperaturile din timpul zilei şi cele din timpul nopţii sunt mari.

Este ca o evaporare, ca o ceaţă. Acest fenomen apare dimineaţa şi poate ţine până în jurul prânzului, când se ridică soarele. Este într-adevăr spectaculos. Apare îndeosebi în această perioadă, când temperatura apei scade”, a transmis Gelu Mormoloc, corespondent Știrile Kanal D.

Citește și: VIDEO- Vremea se va răci semnificativ cât de curând. Turiștii au profitat de ultima baie în mare

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dunărea „fierbe” din nou, după mai bine de un an

Ultima dată când acest fenomen s-a produs a fost în urmă cu mai bine de un an. Fenomenul s-a produs în urma temperaturilor scăzute care s-au resimțit brusc și din cauză că apa nu este adâncă.  De obicei, aburul produs se risipește în contactul cu aerul rece.

Citește și: Prognoza meteo pentru weekendul 14- 15 octombrie 2023. Vremea se schimbă din nou! Zonele în care se răcește semnificativ

Alte explicații ale fenomenului ar putea fi vântul, umiditatea relativă, diferențele de presiune sau variațiile temperaturii apei.

Vaporii din apă nu durează și pot fi observați atunci când vremea este rece sau când se schimbă brusc temperaturile între apă și aer.

În cele mai multe cazuri, circulația pe Dunăre nu este pusă în pericol din cauza acestui fenomen, însă e nevoie de atenție sporită și de semnale sonore pentru a naviga în siguranță.

Navigatorii spun că fenomenul de fierbere a Dunării are loc de două, trei ori pe an, în special toamna şi iarna.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI