Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Imagini incredibile cu Înaltpreasfințitul Teodosie. Ce spun psihologii despre slujba din macara

Inaltpreasfintitul Teodosie, care a tinut o slujba in macara, la peste 20 de metri inaltime, este probabil singurul inalt prelat care a primit avertisment de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Autoritatile i-au sugerat Arhiepiscopului sa nu mai urce, fizic, pe turla bisericilor pe care le sfinteste ci sa foloseasca un utilaj care sa-l ridice la cer in siguranta. Prin urmare, Inaltpreasfintia sa a urmat intocmai poruncile primite si de Rusalii a fost din nou la inaltime. Imaginile sunt incredibile.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Vocea Inaltpreasfintitului Teodosie se aude, in boxe, peste orasul Constanta, de la 20 de metri inaltime. Mai aproape de cer si de divinitate, Arhiepiscopul Tomisului a ales sa sfinteasca, astfel, turla bisericii Sfantul Nectarie.

Totul a avut loc la Slujba de Rusalii, cand inaltului prelat i s-a pus la dispozitie o macara pentru marea sfintire a crucii de pe locasul sfant.

Cu drapelul Romaniei alaturi si imbracat in vesmintele bisericesti, Teodosie a inceput sa urce spre cer, pana in dreptul turlei.

Aceasta aventura la inaltime s-a intamplat, culmea, cu acordul celor de la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Inspectorii i-au dat lui Teodosie un avertisment inca de luna trecuta, cand au vazut la televizor cum Inaltpreasfintia Sa s-a urcat pe turla bisericii de la Dervent, punandu-si viata in pericol.

De data aceasta, autoritatile i-au sugerat nonconformistului Arhiepiscop sa se urce intr-o macara, pentru ca e mai sigur.

Nu sunt primele dati cand Inaltpreasfintitul Teodosie savarseste slujbe controversate. Anul trecut la slujba de boboteaza, arhiepiscopul Tomisului s-a urcat pe o cisterna uriasa si, cu mainile spre cer- ca un profet- a tinut o cuvantare.

Slujbele sale, mereu la inaltime, reprezinta insa un pericol. Anul acesta de boboteaza Inaltpreasfintitul Teodosie s-a impiedicat in timp ce urca pe cisterna.

Si totusi, credinta sa e mai puternica decat teama de inaltime.

Psihologii sunt de parere ca aceste actiuni ce pot deveni periculoase transmit un puternic mesaj.

Cristina Gemanaru, psiholog: In general, vrem sa transmitem ca suntem puternici, ca reusim sa dominam, dorinta de putere, de dominare, de ascensiune.

In urma controversei recente, iscate de sfintirea bisericii la inaltime, Arhiepiscopia Tomisului n-a vrut sa comenteze.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI