Imagini greu de privit au fost surprinse intr-un cartier din Oradea. Doi tineri abia se tin pe picioare, din cauza drogurilor pe care le-au luat. Unul dintr ei zace pe jos si nici macar nu poate vorbi.

Cu greu reuseste barbatul care i-a gasit sa il ridice de pe jos.

In timp ce unul dintre tineri se face nevazut, cel care s-a ridicat de pe trotuar schiopateaza si se plimba dezorientat pe strada, semn ca nu stie unde este si incotro vrea sa o ia.

Medicii si psihologii deopotriva trag un puternic semnal de alarma.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Simona Hint, psiholog: Ei consuma in general etnobotanice deoarece sunt mai ieftine. Pot contine tranchilizant de cai, otrava de sobolani.

Adolescentii si tinerii pana in 30 de ani sunt cei mai predispusi sa devina consumatori, mai ales daca fac parte din familii care nu le ofera atentia de care au nevoie.

Simona Hint: In general sunt tineri care provin din familii foarte bune, neglijenta parintilor, faptul ca parintii muncesc foarte mult si nu mai au timp de copiii lor.

Doctorii spun ca numarul cazurilor este cam acelasi in fiecare luna, doar ca simptomele cu care tinerii ajung la spital sunt din ce in ce mai grave, semn ca stupefiantele sunt mai puternice.

Medicii de la Spitalul Judetean din Oradea spun ca, in medie, ajung lunar aici 25 de pacienti sub influenta stupefiantelor. Asta inseamna ca cel putin o data la doua zile un tanar ajunge la spital.

Numarul consumatorilor este, insa, mult mai mare. Marea majoritate refuza ajutorul de specialitate de teama sa nu ajunga, ulterior, pe mana politistilor.

Si asta, din cauza ca nu exista o lege, ca in alte tari, prin care consumatorii sa fie definiti drept victime si de multe ori cad prada abuzurilor politiei. Imagini similare au fost suprinse in toata tara, insa deocamdata autoritatile nu par ingrijorate de asemenea fenomen.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si