Mii de oameni de pe glob au intampinat spectaculoasa eclipsa de soare purtand ochelari speciali. Evenimentul astrnomic a inceput în Orientul Mijlociu si s-a deplasat apoi catre Oceanul Indian, India, Malaezia și Singapore.

Eclipsa, care a durat 3 ore si 40 de secunde, s-a incheiat în Oceanul Pacific, în insula Guam. Faza maximă s-a inregistrat în Marea Chinei de Est.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Ultima eclipsă totală de Soare din 2019, vizibilă din Asia

Atunci când are loc eclipsa inelară, se poate observa doar marginea astrului, având forma unui inel strălucitor care înconjoară luna. Eclipsele inelare sunt printre cele mai rare fenomene stronomice.

Urmatorul eveniment de acest tip, tot o eclipsa solara inelara, va avea loc in 21 iunie 2020. Atunci, Luna va bloca pentru scurt timp 99% din Soare.

Citeste si: Horoscop 2019. Ce zodii vor avea noroc în dragoste astăzi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si