Forțele de ordine catalane au folosit bastoane în încercarea de a dispersa multimea dezlantuita a protestatarilor din Barcelona.

Mii de separatisti au iesit pe strazi furiosi dupa condamnarea a 9 dintre liedrii lor la pedepse cu ani grei de inchisoare.

Cei mai multi manifestantii s-au strâns în apropierea ieșirii de la metrou, în incinta terminalului principal al aeroportului din capitala Cataloniei.

Citeste si: VIDEO| Imagini terifiante de la protestele din Barcelona. Avertismentul MAE pentru români

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Ciocnirile violente cu politistii nu i-au descurajat pe demonstratii care se strangeau in numar tot mai mare pe aeroportul El Prat, cel mai mare aeroport al Spaniei dupa numarul de pasageri.

Peste 100 de zboruri au fost anulate sau afectate, inclusiv doua curse spre Romania.

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atentionare de calatorie pentru romanii care se află sau doresc să călătorească în Barcelona.

VIDEO | Imagini terifiante de la protestele din Barcelona
VIDEO | Imagini terifiante de la protestele din Barcelona

Imagini terifiante de la protestele din Barcelona

Avertismentul precizeaza ca protestele pot determina in continuare perturbări ale circulației aeriene, rutiere și feroviare.

Protestele, la care participa si multi studenti si functionari publici, au izbucnit dupa ce Instanta suprema de la Madrid a anuntat ca liderii separatisti catalani au primit sentinte intre 9 si 13 ani de inchisoare pntru rolul avut în tentativa din 2017 de declarare a independenței Cataloniei.

40 de oameni au ajuns la spital si mai multi au fost retinuti in zona aeroportului. Strazile din apropierea institutiilor guvernamentale au fost de asemenea blocate de nemultumiti.

Manifestatii similare au avut loc si in alte localitati din Catalonia, cum ar fi Girona si Lleida.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si