Sunt masuri extraordinare in Wuhan, acolo unde virusul a ucis doar in ultimele ore peste 100 de oameni. Medicii si asistentele, ca si tot personalul sanitar se dezinfecteaza inclusiv pe manusi si poarta duble masti de protectie pentru a se proteja de virusul ucigas.

Procedurile de dezinfectare sunt extrem de stricte. Doar spalatul mainilor are 7 pasi pe care toti trebuie sa ii respecte.

La fel si in cazul mastilor. Indata ce vin de pe teren, echipajele medicale care sunt trimise sa aduca incontinuu la spital pacienti imbolnaviti, trec prin mai multe etape de dezinfectare, incepand cu ambulantele

In ciuda acestora, bilantul urca ingrijorator. Peste 100 de persoane au murit in doar 24 de ore din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, iar numărul total al deceselor a depăşit 1.000. În China sunt peste 42.600 de cazuri de îmbolnăvire.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi ”scânteia care devine un incendiu mai mare”, iar oamenii nu trebuie să permită ca epidemia să scape de sub control.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Oficialii OMS sunt îngrijoraţi de noile îmbolnăviri aparute în Marea Britanie şi în Franţa, unde transmiterea virusului nu are legătură cu un istoric de călătorie în China.

O harta realizata de Universitatea britanica din Southampton pe baza planurilor de zborur din China arata cum 60.000

de oameni din 60.000 au parasit Wuhan dupa declansarea epidemiei.

Citeste si: Locul de carantină pentru coronavirus, din București. Două persoane au fost trimise acolo

La Singapore, ministrul sanatatii a avertizat cat se poate de clar in privinta masurilor de protectie.

Gan Kim Yong, ministrul Sănătății: Trebuie să ne spălăm des pe mâini cu săpun şi apă şi să evităm să ne atingem feţele cu mâinile. Evidenţele de până acum sugerează că trasmiterea se face mai ales prin intermediul picăturilor. Când o persoană tuşeşte sau strănută. Când aceste picături vin în contact cu ochii, nasul sau gura uniu om, direct, sau indirect prin intermediul mâinilor care au venit în contact cu aceste picături, persoana respectivă se poate contamina.

Imaginile zilei vin din China. Președintele a vizitat un spital din Beijing

Intr-un efort de a calma spiritele, insusi preşedintele Chinei Xi Jinping a vizitat un spital din Beijing unde sunt trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Imaginile difuzate de televiziunea națională il arata cu o mască pe chip în timp ce i se lua temperatura cu un termometru electronic, un ritual de acum curent în țară la intrarea în locurile publice. Apoi presedintele discuta, de la o distanță respectabilă, cu locuitorii din cartier- și aceștia mascați.

Numărul îmbolnăvirilor de la bordul navei Diamond Princess, aglată la Yokohama, a ajuns la 135 de persoane din cele 3700 de persoane de la bord. Din fericire, cei 17 romani nu au fost depistati pana acum ca avand virusul.

Citeste si: Cele mai negre bănuieli încep să se confirme în cazul coronavirusului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si