Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Îmbulzeală spre Germania și nepăsare

Imagini pe care nu ne-am fi dorit să le vedem vreodată, în plină pandemie, vin de la Cluj. Speriați de sărăcie mai tare decât de boală, 2 000 de oameni din Suceava, Botoșani, Vaslui și Alba aproape că s-au călcat în picioare să plece, la muncă, peste hotare. Asta, in ziua in care Romania a raportat cele mai multe decese intr-o zi: 26 la numar.

A.M.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Autoritățile care ar fi trebuit să preîntâmpine o astfel de situație spun că habar n-au avut că aeroportul va fi luat cu asalt de-o mare de oameni. Procurorii au deschis un dosar penal.

    Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Lipiți unii de alții, fără măști și nici atât cu mănuși, oamenii așteaptă, în fața aeroportului, cele 12 chartere care să-i ducă spre Germania. În total, sunt aproximativ 1 800 și formează o mulțime compactă deși normele de siguranță socială îi obligă să stea la distanță.

    La aeroport au ajuns toți odată deși zborurile au fost programate la ore diferite.

    Conducerea aeroportului spune că pasagerii curselor cu destinația Germania au coborât- total neașteptat- din mai multe autocare, aduse aici de-o firmă de recrutare cu sediul în Suceava. Mai departe, angajații aeroportului le-au refuzat accesul și chiar dacă oamenii aveau destul loc în parcare, mulți au ales să stea înghesuiți la intrare.

    Citeste si: Ludovic Orban, despre decretul de prelungire a stării de urgenţă: ”Vreau astăzi să trimiteţi propunerile finale”

    Avioanele au decolat pe rând, unul la câteva ore și pentru că autocarele pline continuau să sosească, aeroportul a cerut ajutorul forțelor de ordine. Nu s-ar fi ajuns într-un real pericol de contaminare dacă autoritățile interveneau și gestionau situația astfel încât să n-asistăm, în plină pandemie, la astfel de imagini.

    Întrebați de ce n-au intervenit, reprezentanții guvernului in teritoriu spun că n-au știut.

    Citeste si: Coronavirus România. Au fost înregistrate 17 noi decese. Bilanțul a urcat la 246

    Conducerea aeroportului susține, în schimb, contrariul și arată ca dovadă, adresa oficială (GRAFICA) prin care înștiințează Consiliul Județean să ia măsurile necesare distanțării sociale, în afara aeroportului. În lipsa unei reacții a celor în măsură să înlăture pericolul de îmbolnăvire, e posibil să asistăm iar la încălcarea normelor de prevenție și în zilele următare, când sunt programate noi zboruri spre Germania.

    Țara are nevoie de 80 000 de muncitori sezonieri.

     

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI