"Ei au decis, tot ei s-au răzgândit. Este concluzia discuțiilor legate de impozitarea concediilor medicale. După ce au taxat bolile cu 10 la sută, aleșii care au promovat ideea vor să renunțe la ea. Au realizat că printre cei care caută să se odihnească cerând, pe nedrept, concediu medical sunt și oameni bolnavi care au nevoie de o astfel de scutire", a transmis Cristian Sabbagh.

Taxa pe boală ar putea fi eliminată

Din 400 de consultații efectuate lunar în acest cabinet din Timișoara, 10 se transformă în concedii medicale. Cum este și acest caz.

Marius este șofer de microbuz și de câteva zile are o problemă la un ochi.

"Nu e normală treaba asta, sunt situații în care chiar nu ai ce să faci, cum sunt și eu cu ochiul, nu pot să conduc", a declarat Belengeanu Marius, pacient.

În funcție de boală, salariul încasat scade oricum. Impozitul de 10 la sută micșorează și mai mult venitul.

"În general, sunt concedii date pe indemnizația 0,1, cea obișnuită ce înseamnă un procent destul de mic că și plată a concediului 75 la sută din contribuția pacientului. Oamenii abonați la concedii medicale sunt tot mai rari, nu le convine nici lor să stea într-un concediu medical prost plătit", a declarat Elisabeta Spătaru, medic de familie.



Mergem la un alt cabinet. Nici aici pacienții nu se înghesuie să ceară concediu medical.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Eventualele tentative de fraudă ar trebui eliminate altfel, cred medicii.

"Există dintotdeauna tendința de a exagera unele patologii, dar noi fiind medici cu experiență și nu există situația că pacientul să vină sa păcălească", a declarat Mihai Iacob, medic de familie.

Impozitul de 10 procente pe concediul medical a fost inclus într-o ordonanță de urgență. Acum, același partid care a promovat ideea, vrea să renunța la ea.

"Este o eliminare a impozitului pentru toți pacienții, amendamentele sunt depuse. Și pentru concediile medicale, și pentru concediul când copilul este bolnav, pentru orice tip de concediu", a declarat Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

Dar eliminarea impozitului pe concediu medical trebuie să treacă de votul parlamentului.

Citește și: Doliu în sistemul de învățământ! Un profesor îndrăgit de elevi a fost răpus de o boală nemiloasă, la doar 36 de ani: ”Viața e precum o vacanță. Știi cum începe și cum se termină”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si