Pe zi ce trece, tot mai multe blocuri de zeci de etaje răsar în Capitală. Parcări, în schimb, nu se fac- așa că șoferii îşi lasă mașinile pe unde apucă. Pe străzi, pe trotuare sau chiar pe câmp.

„Groaznic cu parcările, nu se poate! e sub orice critica!”

Locuri de parcare insuficiente

Cristi locuiește într-un bloc construit acum 5 ani.

N-are loc de parcare, așa că mașina o lasă pe orice petic liber de trotuar.

Cristi: „Foarte greu nu sunt locuri nici să plătești. Și în împrejurimi nu găsești, doar pe trotuar!”

Foarte rau! Uitati-va cum sunt! Nu avem loc deloc de ele

Ne mutăm în sectorul 6, la un ansamblu rezidențial nou. În aceste blocuri sunt mii de apartamente, iar locuri de parcare, evident, tot insuficiente- așa că mulți dintre locatari își lasă mașinile pe un câmp din apropiere.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Aeroporturile din Iași și din Cluj vor avea un terminal în plus, mai multe porți de îmbarcare și locuri de parcare noi

„- La mine daca ajung dupa 6 seara ma învârt vreo 20 de minute.

- Pe trotuar, pe stradă, unde parcați? Am văzut și pe câmp. Da, si acolo. Eu pe strada, unde găsesc?”

Potrivit legii, dezvoltatorii trebuie să asigure câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Iar pentru locuințele mai mari de 100 de metri pătrați ar trebui rezervate două locuri.

„Ar trebui! Dar nu asigură!”

Înșelați cu locurile de parcare

Astfel de situaţii sunt la ordinea zilei în București. Așa că poliția a efectuat peste 50 de percheziții la mai mulți dezvoltatori. S-a descoperit că aceștia aveau prevăzute locuri de parcare suficiente în teorie, însă realitatea este cu totul alta.

Călin Radu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București: „În realitate realizaseră mai puține locuri de parcare decât în autorizație. Prejudiciul total este de 1,8 mil euro.”

Citeste si: Singurul cimitir-parc din țară, sub lacăt

Dezvoltatorii imobiliari sunt acum obligați să plătească o taxa de 10.000 de euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat. În total, 23 de persoane au fost puse sub urmărie penală pentru infracțiunea de înșelăciune.

Citeste si: VIDEO| Șoseaua de pe domeniul schiabil din Predeal, plină de cratere. Ce spun autoritățile

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si