La Centrul de vaccinare de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Buftea a fost astăzi mai ceva ca la promoţii. Zeci de persoane au venit încă de dimineaţă pentru vaccinare, iar, printre ele, şi doritori care au așteptat să primească o doză de vaccin pe ochi frumoși, fără să fie efectuat vreo programare în prealabil. Ne-a explicat cum funcţionează sistemul implementat ad-hoc chiar de una dintre cele care aştepta să rămână ser într-o fiolă.

„Dacă nu aveți programare pe platformă, nu se face acum, mai târziu se poate veni dacă rămân doze. Pentru că e posibil să nu se prezinte cineva care s-a programat și atunci doza aceea care nu s-a programat, rămâne pentru o altă persoană”, spun angajații.

Un asistent angajat la acelaşi spital a ieşit chiar în mijlocul oamenilor ca să facă lumină asupra modului în care se pot vaccina chiar şi fără programare.

Dozele de vaccin anti COVID, date pe ochi frumoși

Numai că, rând pe rând, în ultimele zile, oamenii ne-au povestit şi despre tineri care s-au perindat prin fața spitalului, iar unii dintre ei au și reușit să se vaccineze fara programare, prin metode numai de ei știute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Situaţia nu îi este deloc străină ministrului Sănătății.

„Faptul că oamenii nu se programează pe platforma de programare și merg direct la centrul de vaccinare reprezintă o vulnerabilitate. Este limpede că nu e un sat fără câini.

Ne trebuie sancțiuni. Am vorbit, de asemenea cu premierul despre introducerea unor sancțiuni, sancțiuni pentru cei care trebuie să verifice dacă strategia guvernului este respectată la centrele de vaccinare. Îi asigurăm pe șefii de centre de cercetări disciplinare”, spune ministrul sănătății.

Autoritățile încearcă să grăbească imunizarea anti COVID

„Până acum, la nivel național au fost vaccinate 530.000 de persoane, dintre care 450.000 au primit doar prima doză, în timp ce 40.000 au primit deja și rapelul.
74,6% dintre persoanele vaccinate fac parte din grupa persoanelor la risc, în timp ce 25,4% fac parte din categoria persoanelor ce lucrează în instituții esențiale pentru funcționarea statului”, spun autoritățile.

Autorităţile fac tot posibilul să grăbească imunizarea pentru că noua tulpină din Anglia- mult mai contagioasă, continuă să creeze focare şi în ţara noastră.

Evoluția rapidă a bolii în cazul tânărului întors din Anglia, soldată cu decesul acestuia, a alertat autoritățile medicale care au decis trimiterea probelor COVID recoltate de la rudele infectate ale victimei pentru a se stabili dacă este vorba sau nu despre primul caz din Olt de infectare cu noua tulpină. Până acum, Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Constanţa şi Suceava sunt pe această hartă a extinderii a mutatiei din Anglia.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si