„Se spune că în zi de sărbătoare este bine să îmbrăcăm o haină nouă, iar de 1 decembrie românii aleg să poarte costumul tradițional românesc. Magazinele de artizanat au tot mai mulți clienți în această perioadă. Chiar și în Diaspora se trimit pachete cu haine tradiționale românești”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

În căutarea costumelor populare pentru 1 decembrie

În acest magazin de artizanat din Cluj-Napoca se simte deja atmosfera de sărbătoare națională.

Și asta pentru că, de 1 decembrie, toată lumea vrea să îmbrace costumul popular sau măcar o ie, iar printre cei dornici să se înnoiască am găsit-o si pe artista Amalia Chiper.

„Chiar dacă eu am o colecție impresionantă de costume populare și cu vechime și confecționate în zilele noastre, nu mă pot abține să nu achiziționez o cămașă, măcar în fiecare an de 1 decembrie, atât pentru mine, cât și pentru familia mea: pentru soțul și copilașul nostru”, a explicat Amalia Chiper, solistă de muzică populară.

Cum oferta este bogată în ținute și accesorii, artista are nevoie și de ajutor.

Citește și: Ce sărbătoare este miercuri, 29 noiembrie 2023, în calendarul ortodox? Este a 15-a zi din Postul Crăciunului

„- Aș vrea, de data asta, să achiziționez o cămașă pentru mine si pentru soțul că ne pregătim de 1 decembrie. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Atunci vă recomand iile acestea care sunt lucrate manual, pe pânză de bumbac. Aceste modele sunt cele mai căutate pentru cadou”, a mai spus solista, dorind să cumpere o ie.

Artista vrea, însă, și pentru familia sa câteva piese vestimentare de sărbătoare.

Costumele populare sunt la mare căutare și de către românii din Diaspora care abia așteptă să-și primească coletele.

„Aici avem pregătite niște colete pentru niște clienți din Diaspora, un domn a dorit să achiziționeze o cămașă populară, un brâu tricolor, o cocardă și un corn de vânătoare.

În acest colet avem pregătit pentru un domn din Germania care a dorit să achiziționeze pentru soția lui de 1 decembrie un costum tradițional românesc”, a spus o comerciantă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Avem clienți care vor să vadă produsul și vin chiar din Germania sau din Austria, chiar din Franța au venit clienți. Efectiv s-au urcat în avion și au venit să probeze costume și toată familia s-a îmbrăcat și așa au plecat pe ușă, mândri tare că sunt români și merg peste hotare să se mandrească cu portul nostru tradițional românesc”, a explicat Adriana Dumitru, administratorul unui magazin de artizanat.

Cele mai comandate produse de 1 decembrie sunt iile, care pot fi purtate și în combinație cu alte piese vestimentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si