”În 2024, nu toate hotelurile din România oferă servicii de bază precum accesul la internet ori un loc de parcare. Ofertele all inclusive sunt și ele o raritate, cu doar 24 de hoteluri din peste 700. Însă antreprenorii români se chinuie să recupereze terenul față de vecinii bulgari la capitolul piscine. Turiștii vor să se bucure de bazine cu temperatura controlată chiar și în vârf de sezon”, a transmis Radu Andrei Tudor.

”Cât de importantă este o astfel de piscină? Cu siguranță face diferența!”, spune cineva.

Ce părere au turiștii?

Suntem în Năvodari, o stațiune care atrage tot mai mulți turiști. Aici descoperim o piscină infinity cu o priveliște de vis.

”E mai bine să ai piscină? Da, cu siguranță. Anglia nu e foarte însorită sau cu multe piscine”, zice un turist.

Citește și: Când revin temperaturile de vară în România. Prognoza Accuweather, vești bune pentru săptămâna viitoare

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Managerii hotelului estimează că piscina va fi plină chiar și în vârf de sezon.

”Chiar dacă au marea aproape, optează să rămână la piscină? Chiar dacă, pentru că marea nu este întotdeauna atât de curată, atât de limpede și cu un asemenea view”, explică Diana Tudorache, front desk manager.

Câte unități de cazare au piscină?

Ne mutăm în Mamaia unde 36 de hoteluri au investit în piscine.

Acestea reprezintă un soi de asigurare pentru unii turiști. Dacă marea nu are temperatura potrivită, distracția nu e totuși anulată.

”Piscina este extrem de importantă, în special în aceste capete de sezon când temperatura apei mării nu este foarte ridicată. Pot să vă spun că piscina noastră reprezintă principala atracție pentru turiști”, mai adăugă managerul Iulian Tenie.

”Piscina este un factor important...au acces la piscine”, precizează Ștefan Necula, director general al unei agenții de turism.

Citește și: "Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru turiștii străini?

Din 768 de unități de cazare aflate în oferta celei mai mari agenții de turism, doar 233 au piscină. 46, adică nici măcar 10% din total, oferă servicii all inclusive. Culmea e că în anul 2024, pe litoralul românesc nu toate hotelurile se laudă cu internet. Nici parcarea nu e un serviciu de la sine înțeles, deși cei mai mulți turiști vin cu mașina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si