In competitia pentru cele mai bune destinatii turistice din Europa, Sibiul ocupa locul cinci. Clasamentul a fost realizat de Asociația European Best Destinations in urma voturilor primite din intreaga lume. Peste 60% dintre cei care au sustinut burgul din inima Transilvaniei in aceasta competitie sunt din afara Romaniei.

„Am fost sa vizitam muzee, galeriile de arta, prin arhitectura din centru, casele sunt mai aparte si muzeele.

E un oras frumos. Are multe locuri care pot fi vizitate. Ca sa poti sa vezi multe trebuie sa stai mai mult pe aici”, spun turiștii.

Destinații de neratat în Europa- Sibiul peste Paris

Catedralele sale, strazile cu iz medieval, cladirile sale in culori pastel, numeroasele imagini pe care vizitatorii le posteaza pe retelele sociale... au transformat in ultimii ani Sibiul intr-un din orasele in care merita sa vii sa te relaxezi si pe care vrei sa le cunosti.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Le spun la toti cu prisosinta cnd au ocazia si stau mai bine financiar, de la orice distanta cat de mare, cat de mica, merita sa vizitezi acest oras”, spun turiștii.

Sibiul este recomandat ca o destinatie turistica de neratat cu o oferta diversa in domeniul cultural si gastronomic.

„Burgul medieval din inima Transilvaniei atrage vizitatorii din toate colturile lumii. Podul Minciunilor, catedralele, cladirile colorate, strazile inguste si pietruite sunt indelung fotografiate de turistii care vin sa descopere centrul istoric al orasului”, relatează corespondentul Kanal D la Sibiu, Anca Marin.

Sibiul este pentru al doilea an la rând destinație favorită

Organizatorii competitiei amintesc faptul ca acesta este singurul oras din Romania care a primit trei stele Michelin si este considerat o destinatie atractiva atat pentru cunoscatorii de istorie si pasionatii de activitati in aer liber, ca si pentru fotografi si iubitorii de drumetii.

„Sibiul este European Best Destination pentru al doilea an consecutiv și ne bucură și ne încurajează să continuăm să descoperim laturile și atuurile Sibiului din punct de vedere turistic. Și să-l prezentăm turiștilor atât intern, cât și extern. Datorită acestui statut Sibiul av fi promovat pe tot parcursul acestui an în publicații de profil turistic”, spun oficialii.

Sibiul va purta titlul de European Best Destination alaturi de orase turistice recunoscute din Europa: Roma, Florența, Paris, Viena, Capri sau Insulele Canare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si