"A început munca migăloasă în serele de flori. Producătorii se pregătesc pentru luna iubirii, perioada cea mai profitabilă din an. Cei care vor să-și surprindă persoanele dragi cu plantele viu-colorate vor plăti cu un leu mai mult pentru fiecare floare, anunță cultivatorii", a transmis Simona Pătruleasa.

În luna iubirii florile vor fi mai scumpe

De când se trezește, această doljeancă din comuna Malu Mare își petrece ziua în serele cu flori.

Peste 40 de mii de fire a plantat producătoarea pentru „sezonul iubirii”, flori care vor ajunge pe tarabe mai devreme anul acesta.

"Fiind toamna cât de cât călduroasă, o să ieșim mai devreme. O să ieșim prin februarie, de Ziua Îndrăgostiților", a spus o florăreasă.

Cyclamenul și primula sunt florile care vor da startul lunii dragostei.

"Aici avem o primula. La un preț de 5 lei, bărbații o să facă doamnele foarte, foarte fericite. Pentru că este o floare foarte rezistentă, pe care dacă o plantează în curte, o s-o aibă tot anul", a spus Velntin Firu, producător.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Mirosul îmbietor vine însă la pachet cu prețuri mai mari anul acesta. Pentru că încălzirea serelor e scumpă, fiecare floare va costa cu un leu mai mult față de anul trecut, anunță producătorii.

Și florile care vestesc primăvara încep să facă bulbi în sere. Deși clienții întreabă deja de ele, aceștia vor fi nevoiți să mai aștepte.

"Aici avem pentru prima dată ghiocei, pe care i-am pus din luna noiembrie la întuneric.

O să-i avem aproape de 1 martie. Dacă o să fie bine, o să-i avem și de Dragobete", a spus un florar.

Ca să evite prețurile aproape duble de la comercianți și samsari, producătorii îi îndeamnă pe clienți ca în lunile februarie și martie să-și aleagă plantele preferate direct din serele pline cu flori. Aici, sumele pleacă de la 3 lei pentru ghiocei și pot ajunge la 15 lei pentru cyclamen.

Citește și: VIDEO -„Perla României” a ajuns în paragină. Zeci de clădiri din Predeal, abandonate și pensiuni cu lacătul pe ușă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si