Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - În Munții Bucegi este risc uriaș să fie o avalanșă puternică

Este risc uriaș de avalanșă în munții Bucegi, dar turiștii au urcat în continuare pe vârful masivului, inclusiv cu telecabina privată, în ciuda avertismentelor.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe o scală de la unu la cinci, riscul de avalanșă în masivul Bucegi este maxim, spun specialiștii. Fluctuațiile de temperatură din ultimele zile, dar și ninsorile căzute pe timp de noapte au făcut instabil stratul de zăpadă de pe creste.

„A început să ningă foarte puternic, a fost cod roșu de ninsori și vânt la 1 800 m altitudine, ținând cont și de avertizările date de telegondola Sinaia pe partea 2 000, 1 400 (n.r. metri altitudine), pericol de avalanșă, pe partea prahoveană riscul este mult mai mare. În principiu, este de gradul 5, la ora actuală”, spun salvamontiștii.

Deși pericolul pândește la orice pas, mulți să ignoră avertismentele.

Mulți turiști au ignorat orice avertisment de avalanșă

Acești schiori, de exemplu, au hotărât să coboare muntele în afara pârtiilor, acolo unde riscul de avalanșă este cel mai mare.

„Am urcat până sus în vârf și ne-am distrat. Salvamontiștii spuneau că e pericol de avalanșă în zona asta, mai ales în afara pârtiei. Nu cred, nu cred.

Noi toată ziua ne-am dat în afara pârtiilor...”,

spun turiștii.

Turiștii care au ajuns la Sinaia au putut urca cu telegondola până la cota 1400. Din cauza numărului uriaș de oameni aglomerația a fost ca pe bulevard.

În goana după profit, angajații telecabinei private din Sinaia nu țin cont de avertismente și muncesc la foc continuu.

Și angajații telecabinei din Sinaia au ignorat avertismentele de avalanșă

Instalația de transport pe cablu a funcționat la capacitate maximă, iar turiștii au fost nevoiți să aștepte la cozi care păreau interminabile.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

- Ați stat ceva la coadă până să urcați?

- Da.

- Cât?

- Două ore.

- Și a meritat?

- A meritat, peisajul e superb, spun turiștii.

Chiar dacă la cota 2000 domeniul schiabil ar putea fi folosit, autoritățile au decis să închidă astăzi toate pârtiile până când pericolul de avalanșă va trece.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI