„Oameni primitori, siguranță pe străzi și salarii mari. Unde găsim toate acestea? Aparent în România, dacă îi întrebăm pe cei aproape 700 de mii de imigranți din Asia, Orient sau America Latină. În timp ce noi suntem tot mai nemulțumiți de condițiile din țară, ei nu ar mai pleca. În materialul următor ascultăm poveștile emoționante ale străinilor care de ceva timp numesc România, a doua casă”, a transmis Simona Pătruleasa.

România, raiul de pământ pentru imigranți

Inițial, Alvin a venit la noi în țară în vacanță și a rămas... zece ani. E bucătar într-un restaurant cu specific mexican.

„Mi-a plăcut forte mult lumea, mi-a plăcut foarte mult mâncarea, mi-a plăcut foarte mult ambianța de țară, totul a fost foarte frumos... Lumea mi-a plăcut cel mai mult. Este caldă, foarte prietenoasă”, a spus Alvin.

A căutat liniște și siguranța zilei de mâine, iar România i-a îndeplinit aceste dorințe.

Citește și: Cursul valutar BNR pentru 20 martie 2024: Vești noi referitoare la evoluția euro și a dolarului

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru familia, Alvin muncește ca să o aducă aici, într-un loc sigur. În Mexic au loc anual peste 25 de crime la suta de mii de oameni. În România, numai una. Cartelurile violente de droguri fac legea și uneori, pradă pică oamenii nevinovați. E motivul pentru care Alvin se întristează când ne aude cum vorbim de țara noastră.

Aceeași poveste emoționantă ne spune și Hairo. Născut și crescut în Columbia, a plecat de acolo și s-a stabilit în țara noastră în urmă cu 15 ani.

„Am cunoscut o frumoasă româncă care bineînțeles, m-a convins să vin în România să văd cum este aici și am venit, am făcut 3 frumoși copii”, a spus bărbatul.

În Columbia, Hairo a fost solistul unei trupe.

Venit în România, a fost nevoit să se reorienteze. Acum este ospătar într-un restaurant cubanez, cu banii se descurcă bine, dar cel mai mult îi place interacțiunea cu oamenii.

Cifrele recente arată că numai în 2023, peste 140 de mii de cetățeni străini și-au găsit refugiul în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si