Proteste de o violență rară au zguduit Olanda. S-au dus lupte ca de război pe străzile din centrul capitalei. Manifestanți dezlănțuiți s-au luptat cu pietre între ei, au incendiat mașini, chiar și turistice, iar apoi s-au năpustit asupra forțelor speciale de ordine. Vă avertizăm că urmează scene cu un puternic impact emoțional, a transmis Cristian Sabbagh.

Război de stradă lângă opera din Haga

Scenele violente, cu un autobuz turistic și vehicule de poliție incendiate s-au petrecut în fața Operei din Haga. Un grup numeros de manifestanți a pătrus cu forța în clădire. Primarul a decretat stare de urgență și a restricționat drumurile de noapte. Mai multe străzi au fost închise.

Revoltele au început între două grupuri rivale de migranți eritreeni. Imaginile postate pe paginile de socializare arată mașini în flăcări și mulțimi furioase pe străzi. Pietre, cărămizi și artificii au fost aruncate în polițiștii veniți să restabilească ordinea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Clădirea operei a suferit distrugeri extinse, scrie presa locală. Cel puțin 6 ofițeri au fost răniți. Iar intre cei violenți au fost operate 13 arestări. Forțe speciale ale poliției au tras cu gaze lacrimogene și au acuzat protestatarii că aveau arme pentru a lovi oamenii. Confruntările s-au declanșat între susținători și opozanți ai guvernului din Eritreea, țara care și-a câștigat acum 25 de ani independența față de Etiopia. Potrivit autoriăților, 25 000 de cetățeni eritreeni trăiesc în Olanda.

Citește și: VIDEO- Scumpirile au născut un nou trend, cheapflation. Este rețeta prin care producătorii obțin profit, în ciuda prețurilor exagerate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si