Ruxy Opulenta- așa cum este cunoscută tânăra în mediul online- unde parodiile sale sunt urmărite de sute de mii de adolescenți- ne mărturisește că s-a lovit de un „hate” teribil încă de la primele apariții.

„Din prima clipa cand am ajuns pe net, a inceput ura, tipau dupa mine pe strada, uite o pe aia fara sani, tipau pe strada, 2 ani nu stiau cum ma cheama, doar asa ma stiau.

Începeau sa zica, dumnezeule, de ce apari, opreste te sa faci clipuri ca nu ai sani, era o anomalie, o jignire ca arati cum arati si te pui in fata lor”, povestește ea.

Ruxy Opulenta a fost amenințată și hărțuită, dar i-a ignorat pe agresori

Jignită- amenințară și deseori hărțuită- nu a pus nimic la suflet și a mers mai departe. Îi sfătuiește pe toți tinerii să nu cadă pradă acestui val de ură- căci dacă te lași afectat sfârșești destul de urât. De aici se poate trage anxietatea, depresia sau chiar gândurile suicidale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Trebuie sa ii intelegem pe acei oameni, asta e strategia, sunt nefericiti, nu esti tu problema, sunt ei, internetul este cel mai facil sa refuleze prin alti oameni.

„În momentul in care sufletul este lovit, nu mai poti functiona la fel, iar de cele mai multe ori, noi nu tinem cont de suflet si il lovim destul de des.

Căutăm motive sa ne etalam superioritatea, se numeste etichetare sociala.

Il jignim pe om în cele mai josnice moduri”, spun sociologii.

„Stiu ca sunt foarte multe adolescnte si adolescenti care isi distrug viata si psihicul de la 15,16 ani, sunt depresii sau alte situatii.

Internetul este periculos, mi se pare mai periculos sa intri in internet, decat in viata reala, cand iesi pe usa”, spune Ruxy. 

Din păcate- cei mai mulți dintre adolescenți experimentează adevărate traume. Se închid în ei și încep să-și piardă de tot puterea de a socializa cu oamenii din jur.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acest bullying din mediul online este destul de neglijat în România- și tocmai de asta are efecte devastatoare, spun psihologii. Cât despre cei care aruncă jignirile și amenințările, psihologii spun că nu este exclus ca în spatele calculatorului să se afle agresori reali, predispuși oricând la fapte de agresiune.

Specialist: Se poate ajunge de la agresiune în spațiul virtual, la cea în spațiul real

„Într-un oraș mondial, cum este internetul, poți să dispari cu ușurință și poți să îți arunci altă identitate decât cea care poate fi făcută responsabilă.
Se poate ca el (nr. hărțuitorul) să ajungă de la agresiunea și defăimarea pe internet, la agresiunea în viața reală, dacă observă că nu are niciun rezultat cu prima treaptă, cea virtuală”, spun specialiștii.

Fenomenul a luat amploare pe tot mapamondul- iar în multe cazuri a culminat cu suiciduri. Din acest motiv- mai multe vedete de la Hollywood și-au închis paginile de socializare pentru o zi în semn de protest. Printre ele se numără Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio și Naomi Campbell.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si