O mamă de doar 33 de ani a fost la un pas să-și piardă viața după ce s-a tratat singură, acasă, cu paracetamol. Femeia ar fi luat o cantitate dublă față de doza maximă admisă pentru acest medicament și a ajuns la spital din cauza insuficienței hepatice. A fost salvată de reacția rapidă a medicilor care au găsit în doar câteva ore un donator compatibil.

Vă avertizez, urmează informații care vă pot afecta emoțional, a transmis Christian Sabbagh.

În pericol din cauza tratamentului după ureche

Maricica Iancu, mama pacientei- Când am văzut că au băgat-o în sala de operație și mi-a făcut din mână, am avut senzația că este ultima dată când o văd că a ridicat mâna așa, un pic.

Florentina ar fi început să ia paracetamol pentru a trata o răceală. Săptămâna trecută a început să se simtă tot mai rău de la o zi la alta, povestește mama tinerei.

Maricica Iancu, mama pacientei- A început să se îngălbenească, stări de vomă, oboseală puternică, la Tecuci am fost și ne-au trimis de urgență aici. Am plecat noi cu ea, pe drum deja a început să fie inactivă, doar se uita și atât și era foarte galbenă, galbenă începând din cap până în picioare și ochii.

Starea femeii care are acasă patru copii era extrem de gravă, iar șansele ei de supraviețuire erau de numai 30 la sută.

Raluca Neagu, coordonator Centrul de Transplant Iași- O pacientă de 33 de ani, venită de la Galați cu insuficiență hepatică acută și pe fond viral, dar și pe fondul unei administrări mult prea mari de paracetamol.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Salvarea a venit neașteptat de repede, de la un donator din București. Familia unei femei de 56 de ani, aflată în moarte cerebrală, a acceptat să-i doneze ficatul.

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași- Evoluția postoperatorie imediată este una favorabilă și sperăm ca după zile de terapie intensivă, de colaborare cu doctorița de la gastroenterologie, doctorița Gârleanu, evoluția să fie un afavorabilă.

Paracetamolul, o substanță sigură câtă vreme se respectă cu strictețe doza impusă, nu este vândut doar sub formă de comprimate.

Citește și: Adolescent român, găsit fără viață în Italia! La ce provocare periculoasă ar fi participat Antonio?

,,Toate plicurile care le avem în comerț pentru răceală sau marea lor majoritate în proporție de nouăzeci la sută au paracetamol.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Dacă luam deja peste 7,5 grame, aici ar fi zece grame deci ar fi un risc destul de mare toxic care poate duce chiar la insuficiență hepatică și la moarte'', a spus Anda Vija, farmacist.

Contează cât de mult luăm și la ce interval de timp luăm.În Franța, paracetamolul nu mai este vândut la liber în farmacii încă din 2020.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: