Zăpada s-a topit, la fel și distracția
Ca să te aventurezi pe această pârtie din Poiana Brașov, ai nevoie de cizme de cauciuc, nicidecum de schiuri. Altfel, n-ai cum să străbați pâlcurile de noroi din care se înalță răzleț fire de iarbă. Turiștii o știu cel mai bine și coboară atent să nu-și rupă picioarele.
„Sunt foarte multe pietre aici și nu ai cum să cobori.
Și pe partea aia nu prea e zăpadă și te chinui mult și sunt niște dâmburi și este zăpadă cu pământ.”
Tocmai pentru că există riscul de accidentare, accesul pe suprafața domeniului schiabil a fost, parțial, restricționat. Pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul sunt însă deschise, dar peisajul este dezolant.
În zona de săniuș zăpada s-a topit atât de mult încât au mai rămas doar câteva petece unde turiștii mai pot să alunece, iar aceeași situație este și aici în partea inferioară a pârtiei Bradul.
Se poate observa foarte ușor că pe jumătate de pârtie omătul s-a topit, iar turiștii mai pot să schieze doar pe o porțiune foarte mică.
Citeste si: Stațiunea Sinaia, supraaglomerată în zona stației telegondolei
Turiștii, dezamăgiți de investiția făcută
Mulți turiști vor cheltui câteva mii de lei pentru vacanța de revelion, iar condițiile pe care le-au găsit pe pârtii le lasă un gust amar.
„- Ce buget v-ați alocat pentru Revelion?
- 2.000 de lei.
- În banii aștia vă așteptați să fie condiții mai bune, cel puțin pe pârtii?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
- Ne-am dori.”
Mihai este din Constanța și a venit cu gașca la munte. Pe lângă calitatea proastă a zăpezii, tânărul se plânge și de prețurile mari din stațiune.
„- Poate un pic mai ieftin la echipamente, cu 10, 20 de lei mai ieftin.
- Ce buget v-ați alocat pentru vacanța de revelion.
400-500 de lei, cam așa.
- Pe toată vacanța?
- Neincluzând cazarea, mâncare, echipament, distracție.
- Și la cazare? La cazare a fost 500, patru zile.”
Citeste si: Maramures, plai cu turisti fericiti
Tarife uriașe la cazare
Renumele stațiunii a atras mii de turiști în Poiana Brașov, chiar dacă tarifele la cazare sunt uriașe, iar prețurile la mâncare, transport pe cablu sau închirierea echipamentului de schi au crescut cu
până la 20%.
„- Sunt prețurile foarte mari!
Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
- La ce?
- Și la cazare... Chiar și la mâncare, la restaurante, la tot. Și la schiuri. S-a scumpit față de acum doi ani, înainte de pandemie. Dacă vrem Poiana Brașov, plătim...”
Vremea caldă le-a dat planurile peste cap și instructorilor de schi. Mulți turiști și-au anulat lecțiile de pe pârtii din cauza calității slabe a zăpezii.
Citeste si: Cum va fi vremea de Revelion? Unde va ninge și în ce regiuni vor apărea ploile
Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe pârtiile care sunt închise. În cazul în care fac acest lucru, trebuie să reducă viteza la coborârea de pe munte pentru că în orice moment se pot accidenta. Numai într-o singură săptămână salvatorii montani din Poiana Brașov au avut aproape 50 de solicitări pe pârtiile din stațiune.
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.