Trotuare necurăţate, acoperite de zăpadă şi gheaţă. Aglomeraţie şi nervi. Aşa arată o dimineaţă de iarnă în Bucureşti!

Oamenii s-au întrecut cu autobuzele şi, culmea, au ajuns mai repede la destinaţie.

Dacă pe bulevarde autorităţile au intervenit cât de cât, pe străduţele lăturalnice e dezastru. S-au format şleauri, iar bălţile au îngheţat deja de azi-noapte.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Vești groaznice de la meteo: Vom avea minus 22 de grade!

Clar este că oamenii n-au aşteptat ca autorităţile să-şi amintească de ei. Şi-au deszăpezit singuri trotuarele şi chiar străzile. În România, lopata e la putere când vine vorba de zăpadă.

Petre Nechita, reporter Ştirile Kanal D: După temperaturile de noaptea trecută, curăţarea trotuarelor este o operaţiune extrem de dificilă. Aceşti oameni sunt nevoiţi să spargă gheaţa, iar asta le ia mult mai mult timp.

În România, mai frig decât în Siberia

În alte ţări, însă, îndepărtarea zăpezii se face cu utilaje speciale. Avantajul? Într-un timp scurt sunt curăţate mai multe străzi, cu efort minim. Grav e că ne aşteaptă nopţi geroase, aşa că zăpada şi băltoacele riscă să se transforme în suprafeţe îngheţate, extrem de alunecoase.

Următoarele 2 nopţi aduc temperaturi negative record pentru această iarnă.

Citeste si: Vremea rea face prăpăd! Un TIR a fost doborât de vântul puternic

Oana Catrina, meteorolog: O vreme geroasă în cea mai mare parte a ţării asta pentru că valorile minime vor coborî frecvent sub minus 10 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi le aşteptăm în depresiunile din estul Transilvaniei unde, apreciem noi, valorile termice vor coborî sub minus 22 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si