„Trei mari spitale din București au rămas fără curent electric. Pacienții aduși la urgențe au fost trimiși către alte unități medicale, iar operațiile s-au putut face doar cu ajutorul generatoarelor. Andra Ionescu are detalii”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO Canicula produce pene de curent. Sute de astfel de incidente s-au produs la nivel național

Trei spitale din București au rămas fără curent

Andra Ionescu, reporter: Timp de mai bine de ore, Institutul C.C. Iliescu și Institutul Clinic Fundeni aproape că au paralizat  după ce au rămas fără curent electric. Vorbim despre două spitale mari din București, care au în grijă pacienți cu boli grave. Lifturile nu au funcționat, iar zonele critice din spital au funcționat pe bază de generatoare electrice. Operațiile care se efectuau în acele momente au fost finalizate, însă cele care erau programate după au fost amânate. Cei mai afectați au fost cei de la Institutul C.C. Iliescu, spitalul specializat pentru cazurile de infarct. Pe timpul penei de curent, conducerea spitalului a fost nevoită să redirecționeze urgențele la Spitalul Universitar. Abia în jurul orei 15 problema curentului electric a fost remediată la Institutul Clinic Fundeni, iar cea de la C.C. Iliescu, în jurul orelor 16-17. Și cei de la IOB au avut căderi de curent, însă aici, din fericire, problema a persistat doar câteva minute.

Se pare că problema penei de curent a fost din cauza suprasolicitării rețelei din pricina caniculei. Nu vorbim despre un caz izolat. Locuitorii din vestul țării au fost nevoiți să stea fără curent electric până la 14 ore. Urmărim acum, împreună, materialul.

Acest punct de transformare din Argeș, de lângă Autostrada A1, a luat foc și a fost nevoie de intervenția pompierilor, Probleme sunt și vestul țării.

Oamenii din vestul țării au stat multe ore fără energie electrică

„Deja sunt 14 ore de când oamenii stau fără curent”.

„Știm. Rețeaua este încărcată. Cu această caniculă consumul este mare, nu avem ce face”.

Pe această stradă din Dumbrăvița, județul Timiș, oamenii nu au energie electrică de aseară.

„Mâncarea a trebuit scoasă, am dat pe la prieteni care pot să țină, restul am aruncat”, a spus o doamnă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

„Cred că nicio rețea nu este proiectată să reziste la temperaturi așa ridicate pe o perioadă lungă de timp. Practic, în posturile de transformare, s-a ajuns la temperaturi de peste 70 de grade”, a precizat Horia Bugărin, primarul din Dumbrăvița.

Citește și: Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit de Sebastian Burduja, Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00: „E un subiect sensibil”

Localitatea este un soi de „cartier-dormitor” al Timișoarei. Aici au apărut multe case și blocuri noi, dar utilitățile nu țin pasul cu dezvoltarea.

„Păi calculați: 12 ore, cu încă 5... 17 ore fără aer condiționat. Fără nimic! Frigidrele, congelatoarele s-au dezghețat. Este de la căldura de afară, echipamentele sunt vechi. Am înțeles că au fost 70 de grade la stâlp”, a spus o doamnă.

„Rețeaua s-a tot aglomerat, tot mai mult. Nu s-a făcut nicio investiție să extindă rețeaua, să creeze una nouă... normal că, la un moment dat, cedează”, a precizat un domn.

Ne mutăm în Timișoara! Pe unele străzi sunt probleme apărute încă de aseară.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

„Foarte multe aparate de aer condiționat pornite, alte electrocasnice... căldura care este foarte mare și ține de multe zile... Cu greu ne-am descurcat, cu teamă că ni se strică electrocasnicele”, a povestit o doamnă.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că n-ar trebui să folosim mașini de spălat rufe, vase sau alți consumatori puternici seara, între orele 18 și 21, pentru a nu bloca rețeaua. Ministrul este, însă, criticat pentru o altă problemă: acum importăm energie la cele mai mari prețuri din Europa.

„Când a fost cazul să avem o viziune clară de dezvoltare, nu ne-a dus capul. Mintea ta n-a gândit că îți trebuie zonă de stocare?!”, a spus Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.

Presiunea din sistemul energetic ține direct de temperaturile extreme. Scăderea acestora ar trebui să ducă și la reducerea numărului de pene de curent.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si