„Așadar, indiferent că suntem invitați sau gazde de Crăciun, trebuie să ne pregătim. Ce decor spectaculos putem face pentru a ne surprinde musafirii, cum alegem farfuriile și tacâmurile dar și ce flori ar fi indicat să avem în casă în zilele de sărbătoare, aflăm astăzi de la invitatul nostru, Alexandru Dadoo, director creativ la una dintre cele mai cunoscute florării din București”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cum decorăm masa de Crăciun

Cristina Dorobanțu: Bună dimineața, Alex! Bine ai venit!

Alex Dadoo: Bună dimineața, Cristina, bine v-am găsit!

Cristina Dorobanțu: Ai pregătit un decor spectaculos, iar eu te întreb următorul lucru: dacă suntem gazde, așa trebuie să ne așteptăm invitații?

Citește și: VIDEO- Camera de cămin a lui Moș Crăciun. Bradul, confecționat din sticle goale de bere

Alex Dadoo: Cred că cel mai important lucru este să-i așteptăm cu o bună dispoziție și să ne asigurăm că musafirii noștri se simt bine.

Cristina Dorobanțu: Ce-mi povestești despre ce se află pe masă?

Alex Dadoo: Practic aici este un setup în care am avut grijă la detaliile începând cu partea de veselă, partea de față de masă, e o față masă din catifea.

Am mers pe accente de auriu la partea de tacâmuri și platou suport. La fel, acesta se regăsește și pe buza paharelor, după care am ales să mergem pe flori naturale și sferice pentru că la masă atmosfera devine caldă și atunci, seara, când aprindem lumânările devine mai interesant.

Cristina Dorobanțu: Ce se poartă în materie de tacâmuri anul acesta? Le putem folosi pe cele pe care le avem prin casă sau trebuie să cumpărăm unele noi?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Alex Dadoo: E foarte important ca înainte de a înțelege trendul să fim atenți la ceea ce servim pentru că tacâmurile merg foarte mult cu meniul pe care îl oferim în seara respectivă.

Cristina Dorobanțu: Ce element aduce sentimentul de familie dintre cele aflate pe masă? Adică ce am putea folosi pentru a da căldură atmosferei, în afară de lumânări?

Alex Dadoo: În primul rând, un zâmbet foarte larg după care întotdeauna roșu, care este clasic. De exemplu, de Crăciun, care se regăsește foarte mult pe partea de globuri, pe partea de decorațiuni, după care lumânările sunt foarte importante și ce e foarte important și la îndemână, pentru că nu toată lumea poate are accesul sau timpul să apeleze la o firmă de decorațiuni, bradul ajută foarte mult atât pentru miros, cât și pentru aspect.

Cristina Dorobanțu: Știu că aveți foarte multe comenzi. Spune-mi care sunt cele mai cerute aranjamente?

Alex Dadoo: Clasicul brad, avem și acest serviciu în care închiriem un brad și oamenii iau brazii gata făcuți și după care aranjamentele de masă, aranjamentele de brad cu lumânări, aranjamentele flori.

Cristina Dorobanțu: Iar ca flori, ce putem oferi dacă suntem musafiri?

Alex Dadoo: E foarte frumos ca în această perioadă să încercăm să alegem florile de sezon, spre exemplu, cum avem aici, pe masă, acest Ilex, așa se numește. Sunt aceste bobițe pe care le regăsim în cromatică de roșu, de portocaliu și alb.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Cristina Dorobanțu: Se poartă florile în ambalaj sau, mai degrabă, ar trebui să oferim flori legate cu un simplu șnur?

Alex Dadoo: Cred că cel mai indicat, repet, e gestul în sine. Cred că o simplă fundă e de ajuns.

Cristina Dorobanțu: Te rog să-mi spui care sunt florile anului 2024?

Alex Dadoo: Florile anului sunt cele care ne putem regăsi în ele și cele care ne fac plăcere. E adevărat că, cu aceste schimbări climatice, avem acces mult mai mult. Spre exemplu, bujorii deja aproape tot anul îi regăsim. Chiar și noi, în această perioadă avem bujor în florărie, chiar și liliac.

Materialul complet îl puteți urmări mai jos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si