Familia unei fetițe de 8 ani este revoltată după ce a fost ignorată de personalul medical de la Spitalul din Suceava. Fata ajunsese la spital cu mama ei, după ce, în urma unei căzături, s-a lovit puternic la picior. Rana, o tăietură adâncă, necesita îngrijire imediată. Ajunsă la spital cu copilul care suferea, a fost lăsată să aștepte timp de câteva ore până când cazul a fost preluat de medicul pediatru de gardă.

Două ore a durat așteptarea medicului pediatru

Scandalul provocat la Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a apărut în urma ignorării unui copil de 8 ani, care a ajuns la urgențe cu o rană deschisă la genunchi.

Fetița a ajuns la spital împreună cu mama sa. Cu rană adâncă la picior, copilul necesita îngrijire imediată. Mama fetiței și copilul, care acuza dureri din cauza rănii, au fost lăsate să aștepte ca medicul pediatru de gardă în acea seară la spital, să o preia pe fetiță și să îi acorde îngrijirel medicale necesare.

La Spitalul din Suceava, un copil care avea o rană deschisă, nu a fost tratat timp de câteva ore

La Spitalul din Suceava, un copil care avea o rană deschisă, nu a fost tratat timp de câteva ore

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Revolta familiei fetiței vine ca urmare a duratei de așteptare. Timp de două ore, după declarațiile lor, copilul nu a fost preluat de medicul pediatru, ci a fost lăsat să aștepte, cu dureri, în sala de așteptare.

Mama fetiței, Ancuța Ferar, a declarat că va face plângere atât împotriva Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, cât și a medicului pediatru care a fost de gardă în UPU, precum și împotriva paznicului care era de serviciu în seara respectivă.

Atât mama fetiței, cât și unchiul acesteia, au mărturisit că au fost umiliți și tratați cu aroganță de personalul medical.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Am plecat imediat la spital la Suceava, am ajuns pe la ora 22.00, cred, la Urgență. Doamna de la recepție a văzut fetița cu plagă deschisă, i-a făcut fișa și a zis să mergem în sala de așteptare de la UPU Pediatrie. Mai erau acolo vreo 5 copii. După circa jumătate de oră, când am văzut că fiica mea are dureri tot mai mari și face febră, soțul a mers la recepție și a rugat-o pe doamna asistentă să-i dea copilului un calmant. Ne-a spus să așteptăm, că o să vină medicul”, a declarat mama fetiței.

Citește și: EXCLUSIV- Cazul gravidei operată de hernie, la Târgu Jiu. Președinte Protecția Pacienților: ”Dovedește foarte clar superficialitatea cu care pacienta a fost investigată. O simplă ecografie ar fi arătat că e însărcinată”

Unchiul fetiței a încercat să atagă atenția cadrelor medicale asupra durerii fetiței

Mama fetiței a declarat că l-a chemat pe unchiul copilului pentru a le aduce bani, în caz că ar fi fost nevoie să achiziționeze medicamente.

Ajuns la spital și văzându-și nepoata ignorată, unchiul fetiței a început să filmeze situația. În acel moment, paznicul a devenit agresiv.

„Când am intrat la cadrele medicale am văzut că stăteau pe telefoane și râdeau. M-au scos afară și au zis că sună la poliție.

Când le spui ceva, caută să te intimideze cu poliția. Nu le pasă de pacienți. Ne-au umilit”, a declarat unchiul fetiței.

După două ore un chirurg pediatru a venit și preluat fetița. A consultat copilul, i-a făcut anestezie locală și a cusut plaga, dar mama fetiței este nemulțumită și de modul în care s-a comportat medicul cu copilul ei.

„Doamna doctor era foarte nervoasă că fiica mea plângea de durere. După anestezie a început s-o coase imediat, nu a lăsat-o măcar 5 minute, să-și facă efect anestezicul. Normal că plângea, nu e adult, să știe să-și stăpânească durerea”, a continuat mama fetiței.

Atât mama fetiței, cât și unchiul acesteia, au mărturisit că au fost umiliți și tratați cu aroganță de personalul medical.

Atât mama fetiței, cât și unchiul acesteia, au mărturisit că au fost umiliți și tratați cu aroganță de personalul medical.

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Alerte cu bombe în mai multe spitale din București! Managerii mai multor spitale au primit mailuri de amenințare

Spitalul de la Suceava declară că își va proteja personalul medical

În urma conflictului iscat la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, purtătorul de cuvât al spitalului, dr. Dan Teodorovici a declarat că pacienta de 8 ani a fost tratată mai repede decât a declarat mama acesteia, iar timpul de așteptare a fost prelungit din cauza unchiului fetiței, care, făcâns scandal, a întârziat timpul de preluare a consultațiilor.

De asemenea, a fost precizat faptul că în urma triajului, rana deschisă a fetei nu îi punea viața în pericol.

"În urma imaginilor apărute în mediul online, referitoare la un caz din UPU Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava din noaptea precedentă,dorim să facem următoarele precizări: pacientei i s-au făcut triajul şi foaia la ora 21:55 şi a fost încadrată la cod verde întrucât prezenta o plagă la nivelul genunchiului drept fără hemoragie care să îi pună viaţa în pericol imediat. Aceasta a fost preluată la ora 22:49, pentru că erau alţi pacienţi mai gravi care trebuiau consultaţi. După aproximativ 20 de minute de la evaluarea de către medicul din UPU,pacienta a fost evaluată de către chirurgul pediatru,care a realizat toaleta şi sutura plăgii şi a dat recomandări de tratament la domiciliu, pacienta neavând nevoie de spitalizare.

Trebuie precizat faptul că la aproximativ 10 minute de la efectuarea triajului pacientei în cauză, un bărbat a intrat în camera de consultaţie de la pediatrie adresând injurii şi ameninţări personalului medical,solicitând ca pacienta cu plagăla nivelul genunchiului să fie consultată imediat. Din această cauză personalul medical a fost nevoit să anunţe paza spitalului şi ulterior poliţia,acest demers prelungind timpii de aşteptare pentru pacienţii care trebuiau consultaţi", a declarat dr. Dan Teodorovici.

Citește și: Angel Călin a fost demis de la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, după decesul Alexandrei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si