După scandalul puiului vopsit, consumatorii primesc încă o veste dură: mai multe sortimente de carne de pui au ajuns la raft infestate cu salmonella. Colega mea, Larisa Rațiu, ne spune despre ce mărci e vorba și în ce orașe au fost identificate problemele, a transmis Simona Pătruleasa.

Piept de pui cu salmonella la raft

Carnea de pui cu salmonella ar fi ajuns pe rafturile mai multor magazine atât din București, cât și din județele Ilfov și Vrancea.

În urma unor analize de laborator la cererea  comisarilor ANPC s-a descoperit că mai multe sortimente de carne erau contaminate cu această bacterie. Vorbim despre piept de pui de la mărcile Agricola, Coco Rico și Hanul Boieresc.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Inspectorii ANPC au retras de la vânzare carnea infestată și au dat amenzi în valoare de 45 de mii de lei, iar controalele vor continua și zilele următoare.

Citește și: Produse din pui cu salmonella, găsite de ANPC în mai multe magazine cunoscute din București, Ilfov și Vrancea

Asta după ce,  săptămâna trecută s-a dezbătut problema puiului galben. Atunci președintele ANPC a declarat  că furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice pentru păsări sau pentru oameni dar reprezintă o „practică comercială înşelătoare care îi determină pe consumatori să

creadă ca puiul mai galben este și mai sănătos”.  Așadar, este important să alegem cu grijă carnea pe care o consumăm și este bine de știut ca toxiinfecțiile alimentare provocate de Salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale, însoţite deseori de febră, în primele 48 de ore de la consum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si