Mergem acum la orașul cu handicap din țara noastră. Sute de șoferi care parchează în centru au în parbriz legitimație de persoană cu dizabilități și astfel fentează plata parcării. În ce oraș se întâmplă acest lucru și ce măsuri s-au luat recent știe colega mea Iulia Dumitrașcu, a transmis Simona Pătruleasa.

Încalcă legea pentru doi lei

,,Este vorba despre orașul Arad, în centru, acolo unde parcarea se taxează și costă 2 lei pe oră, șoferii au găsit o alternativă să păcălească plata.

În imagini se vede cum fiecare autoturism are în geam legitimație pentru persoană cu dizabilități, semn că fie șoferul are un handicap, fie transportă frecvent o persoană cu probleme. Doar că viceprimarul Aradului spune în zona ultracentrală a numărat 111 autoturisme cu astfel de carduri speciale. Unele sunt mașini de lux sau chiar maşini sport.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Legea "2 Mai", promulgată de Klaus Iohannis. Ce schimbări importante apar în sancționarea traficului de substanțe interzise?

Așadar, de câteva zile politistii locali au început verificările. Unele legitimații sunt emise de primăria Arad, altele de primării ale altor orașe. Fiecare legitimație este verificată într-o bază de date, pentru a se stabili dacă este sau nu valabilă.

Autoritățile locale vor să schimbe acum regulamentul de funcționare a parcărilor și să elimine prevederea care le permite persoanelor cu certificat de handicap să parcheze oriunde fără să plătească’’.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: