Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Încătuşat după ce a refuzat termoscanarea

A devenit de-a dreptul şocantă situaţia în care s-a ajuns din cauza termoscanării! Un bărbat a fost pus la pământ şi încătuşat de nu mai puţin de 5 agenţi de poliţie după ce a refuzat să îi fie măsurată temperatura, la intrarea într-un supermarket din Capitală!

A.M.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Se vorbeşte şi despre regizarea şi exagerarea reacţiei, ca să se ajungă la violenţă, dar cert este că incidentul a luat o amploare atât de mare, încât nu mai este doar despre bărbatul din capitală.

    Este despre temerile tuturor celor care refuză să se supună acestei legi! Până şi Raed Arafat s-a văzut nevoit să intervină!

    Scenele şocante au fost filmate la intrarea într-un supermarket. Bărbatul încătuşat şi pus la pământ de poliţişti a făcut scandal pentru că nu i s-a permis accesul în magazin, după ce a refuzat termoscanarea. Acesta mai era însoţit de soţia sa şi un alt bărbat.

    Agenţii de pază au fost cei care au sunat la 112, speriaţi de comportamentul agresiv al celor 2. La vederea poliţiştilor, aceştia au refuzat să se legitimeze, iniţial şi au devenit mai recalcitranţi.

    Citeste si: VIDEO. Trei persoane au fost amendate după ce au refuzat termoscanarea la intrarea într-un centru comercial din Sectorul 5

    Bărbatul care a fost încătuşat şi soţia sa susţin că aveau tot dreptul să facă scandal şi să se opună termoscanării.

    Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

    Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

    Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

    Unul dintre bărbaţii care făcea parte din acest grup a încercat chiar să intre cu forţa în supermarket, după ce a refuzat termoscanarea.

    Reprezentanţii supermarketului spun că incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist.

    În urma scandalurilor legate de termoscanare, multe supermarketuri sau pieţe au decis să suspende această măsură sau să le ceară acordul oamenilor, înainte de a le verifica temperatura.

    În rândul oamenilor, părerile sunt împărţite.

    Citeste si: A fost aprobată obligativitatea purtării măștii pe toată perioada stării de alertă. Reguli și recomandări pentru toți românii

    Din rândul celor care contestă măsura, nu lipsesc nici cei care au dubii şi în ce priveşte siguranţa folosirii acestor termo-scannere.

    În sectorul 2 al Capitalei, termoscanarea a fost suspendată temporar, întrucât exista o problemă: paznicul care verifica temperatura oamenilor nu putea respecta distanţarea socială de 1.5 metri.

    Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

    Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

    Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

    Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, este foarte vehement în ceea ce priveşte importanţa şi necesitatea termoscanării şi informaţiile false transmise de unele persoane despre această procedură în social media.

    "Măsurarea temperaturii la intrarea în spaţiile publice închise, magazine şi în clădirile instituţiilor publice sau ale operatorilor economici, o nouă temă falsă de dezbinare şi de minimalizare a efectelor riscului virusului SARS-COV 2. (…) Termometrul digital nu înregistrează persoanele, nu implantează cipuri, nu face poze şi nu ia CNP-ul, numele şi adresa persoanei. Acesta afişează doar temperature şi poate fi utilizat de personal nemedical instruit în utilizarea unui astfel de dispozitiv", spune Raed Arafat.

    Citeste si: Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

    Specialiştii spun că termoscanarea din supermarketuri nu este cea mai eficientă.

    Potrivit avocatilor, supermarketurile nu ar putea fi sancţionate pentru suspendarea măsurii termoscanării, însă în esenţă, este o încălcare a Ordonanţei de urgenţă 21.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI