Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Încearcă să atragă chiriași în apartamente și garsoniere "vintage". Problema este că imobilele se află în clădiri cu risc seismic ridicat

Proprietarii apartamentelor și garsonierelor cu risc seismic ridicat încearcă să vândă sau închirieze cu orice preț. Acest tip de locuință este încadrată în stilul "vintage".

Redactia Stirile Kanal D,

Garsoniere vintage în blocuri periculoase [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Apartamentele sau garsonierele ”vintage” sunt noua metodă prin care proprietarii locuințelor aflate în imobile cu risc seismic încearcă să atragă chiriași. Strategia fură ochii, mai ales celor care caută ceva mai ieftin sau turiștilor. În realitate, își pun viețile în pericol, avertizează experții în construcții", a transmis Cristian Sabbagh.

Garsoniere "vintage" în clădiri periculoase

Garsonieră vintage cu vedere spre Curtea de Apel și la doi pași de centrul vechi al capitalei la 300 de euro. Iată oferta tentantă cu care unul din proprietari vrea să-i ademenească pe viitorii chiriași. Doar că, privim mai atent, observăm că locuința e situată cel mai probabil într-o clădire ce stă să cadă. În balcon ți-ar fi și teamă să pășești din pricina crăpăturilor.

"Proprietarii ar trebui să semnaleze cum arată clădirea cu adevărat. Este vintage, dar nu poate să cadă pe noi. Mă tot uit după apartamente și am văzut că cele mai iefitne sunt în Centru, un au si cel mai mare nivel de risc", a spus un român.

Citește și: Povestea lui Nea Costică, bărbatul care trăiește ca un pustnic de mai bine de două decenii! Ce face și cum se întreține la 82 de ani

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Cei care închiriază aceste apartamente, mai ales cei care sunt în sistemul de închiriere pe short-term nu au de unde să știe aceste lucruri, pentru ca vin din tari străine sau din alte orașe și nu știu la ce riscuri se expun. Instalațiile nu sunt adaptate la noile forme de consum, există riscuri de incendii, inundații, să nu mai vorbim de mecanizarea lifturilor", a declarat Ștefan Dumitrașcu, șef arhitect.

"În Capitală sunt în jur de 500 de imobile cu bulină roșie, majoritatea în centrul orașului. Culmea, pe multe dintre ele le găsim inclusiv pe platformele de închiriere în regim hotelier", a transmis Mădălina Bichir, reporter Știrile Kanal D.

În timp ce anunțurile de închirieri în Centrul Vechi curg, cei care locuiesc aici se plâng că stau cu frica în sân să nu se prăbușească pereții peste ei.

Din august 2023 este în vigoare interdicția activității comerciale și a publicității în blocurile cu risc seismic I și II, expertizate începând din 2008. Totuși, nu există încă o reglementare care să le interzică proprietarilor de imobile cu risc seismic să ofere apartamentele spre închiriere.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI