UPDATE: Circulația, reluată pe o bandă până la ora 20:00

Circulaţia pe podul Kerci va fi reluată, pe o bandă, până la ora 20.00, potrivit APA care citează Ministerul Transporturilor din Rusia. 

Comitetul de Investigaţii al Federaţiei Ruse l-ar fi identificat pe şoferul care conducea camionului care a explodat, acesta fiind rezident din Kuban, conform nexta.tv. 

De asemenea, Uniunea Asiguratorilor din Rusia a estimat că pagubele materiale provocate de această explozie sunt undeva între 200 şi 500 milioane de ruble, informează nexta.tv,

potrivit News.ro.

UPDATE: Comitetul de Investigații al Rusiei anunță cel puțin trei persoane decedate

Cel puțin trei persoane ar fi murit în urma incendiului de la podul Kerci, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei, potrivit CNN.

„Conform informaţiilor preliminare, trei persoane au murit în urma incidentului. Aceştia sunt, probabil, pasagerii unei maşini care se afla lângă camionul care a explodat”, precizează Comitetul rus de Investigaţii într-un comunicat postat pe contul de Telegram.

„În prezent, trupurile a două victime au fost deja scoase din apă – un bărbat şi o femeie, identităţile lor sunt în curs de stabilire”, mai menţionează comunicatul potrivit News.ro.

„Anchetatorii Comitetului de Investigaţii din Rusia au stabilit şi datele camionului şi ale proprietarului acestuia. Acesta este un locuitoir al Ţinutului Krasnodar, acţiuni de investigaţie au fost lansate la domiciliul său. Ruta de circulaţie a vehiculului şi documentaţia relevantă sunt studiate în prezent”, apare în cominucatul autorităților din Rusia.

UPDATE: Șapte vagoane incendiate

Comitetul Naţional Antiterorism a anunțat că bomba a incendiat şapte vagoane care transportau combustibil, ducând la ”prăbuşirea parţială a două secţiuni ale podului”.

UPDATE: Mihailo Podoliak „podul, Crimeea sunt începutul”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Consilierul președintelui ucrainean a trasnmis un mesaj pe contul său de Twitter în urma exploziei. 

„Crimeea, podul, începutul. Tot ce este ilegal trebuie distrus, tot ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei, tot ce aparţine ocupaţiei ruse trebuie expulzat”, a scris Mihailo Podoliak.

UPDATE: Putin a dispus crearea unei comisii guvernamentale

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Vladimir Putin a solicitat crearea unei comisii guvernamentale în urma incendiului de pe podul Crimeei.

„După incident, Vladimir Putin a primit rapoarte de la prim-ministrul Mihail Mişustin, viceprim-ministrul Marat Khusnullin, ministrul pentru situaţii de urgenţă Alexander Kurenkov şi ministrul transporturilor Vitali Saveliev, precum şi de la şefii agenţiilor de aplicare a legii”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Preşedintele i-a ordonat premierului să formeze o comisie guvernamentală pentru a stabili cauzele incidentului şi a remedia rapid consecinţele acestuia. În comisie vor fi incluşi şi şefii Regiunii Krasnodar şi Crimeea, precum şi oficiali ai Gărzii Naţionale, ai Serviciului Federal de Securitate şi ai Ministerului de Interne”, a spus Peskov.

„Miniştrii Saveliev şi Kurenkov se îndreaptă spre locul incidentului la ordinul preşedintelui”, a adăugat Peskov.

Știrea inițială:

Potrivit Kyiv Post, o porțiune din pod s-a prăbușit

Traficul a fost suspendat pe podul rutier și feroviar, inaugurat în anul 2018 de către Vladimir Putin. Podul a fost conceput special pentru a lega Crimeea de rețeaua de transport a Rusiei. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„O cisternă de combustibil arde pe una dintre secțiunile podului din Crimeea”, a transmis agenţia, citând un oficial regional, dar fără a preciza cauza incendiului.

incendiu Kerci

O cisternă cu combustibil a luat foc pe podul Kerci.

[Sursa foto: Twitter]

Ce a transmis presa din Ucraina?

Presa ucraineană a spus că explozia de pe podul Kerci a avut loc în jurul orei 6 a.m. 

Reuters nu a putut verifica din surse independente aceste infirmații.

Podul a fost inaugurat în luna mai a anului 2018 de Vladimir Putin și este destinat traficului rutier și feroviar. Podul are o lungime de 19 kilometri,  traversează Strâmtoarea Kerci, dintre Marea Azov și Marea Neagră şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei. 

Citeste si: Putin a primit un cadou neobișnuit de la Lukașenko, de ziua lui

Comitetul Național Antiterorism (CNA) din Rusia, citat de Ria Novosti, a transmis sâmbătă dimineață că un camion a fost aruncat în aer.

„La ora șase și șapte minute, pe partea auto a podului Crimeea dinspre partea peninsulei Taman, un camion a fost aruncat în aer, ceea ce a dus la aprinderea a șapte cisterne de combustibil ale unei garnituri de tren care se îndrepta spre peninsula Crimeea”, potrivit datelor din raport.

CNA a transmis că două secțiuni din pod s-au prăbușit parțial. Autoritățile din Crimeea au anunțat că în urma incidentului nu au fost înregistrate victime. Liderul regiunii, Serghei Aksenov, a spus că, potrivit unei evaluări inițiale, un sens de mers al podului auto este intact. Traficul a fost suspendat, iar dar navigația se desfășoară în continuare în strâmtoare.

Citeste si: Vladimir Putin, amenință Europa: ce soluție a găsit Volodimir Zelenski pentru a opri armata rusă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si