Un incendiu de vegetație apărut miercuri în Grecia, la Koropi, lângă Atena, care a fost întreținut de vânturi puternice și temperaturi ridicate, a fost ținut sub control, transmite presa elenă.

Citește și: Incendii masive din cauza temperaturilor extreme. Un întreg oraș a fost evacuat, iar sute de clădiri au fost cuprinse de flăcări

Pompierii greci suspectează incendierea intenționată de lângă Atena, potrivit Greek Reporter.  Forțele de stingere rămân pe poziții pentru a preveni exploziile.

Incendii Grecia. Au fost făcute evacuări lângă Atena

Au fost trimiși la locul incendiului din Grecia 155 de pompieri, patru echipe de la sol, 45 de vehicule, șase avioane și 12 elicoptere.

Două sate și trei școli private din apropierea orașului Koropi au fost evacuate ca măsură de precauție, au spus autoritățile, traficul fiind întrerupt în apropierea zonei vizate.

Case cuprinse de flăcări la Koropi

Un incendiu care a izbucnit miercuri după-amiază în zona Koropi, la est de Atena, a determinat autoritățile din Grecia să emită un ordin de evacuare pentru rezidenți.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cel puțin două case au fost cuprinse de flăcări, potrivit oficialilor locali.

Incendiul a izbucnit în iarbă lângă un drum lateral de pe bulevardul Vari-Koropi din Attica. Incendiul arde tufăriș și, potrivit Detașamentului de Pompieri, a izbucnit într-o parcare pentru bărci.

VIDEO Incendii în Grecia. Focurile de lângă Atena, ținute sub control

[Sursa foto: Greek Reporter]

Șaisprezece mașini de pompieri cu 42 de pompieri în echipaj, două echipe de pompieri pe jos, două avioane de stingere a incendiilor și patru elicoptere se luptă cu incendiul.

Un mesaj 112 a fost trimis miercuri după-amiază, prin care le-a instruit oamenii din Lambrika, în orașul Koropi din Attica, să evacueze zona și să se îndrepte spre Agia Marina Avenue.

Poliția din Grecia suspectează o mână criminală pentru apariția incendiului de lângă Atena. Materialul video care se află în mâinile pompierilor și anchetatorilor poliției grecești, arată un bărbat care  dă foc buruienilor uscate pe drumul Koropi-Vari a declarat ministrul Crizei Climatice și Protecției Civile, Vassilis Kikilias. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si