Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Incendii în paradisul vacanțelor. Alertă de nivel înalt în Tenerife

Incendii teribile au izbucnit pentru a doua oară în nici două luni în Tenerife, paradisul vacanțelor. Flăcările amenințătoare au forțat 3000 de oameni să își părăsească locuințele. Insula se află sub alertă de căldură, cu temperaturi care s-au apropiat de 40 de grade Celsius.

Redactia Stirile Kanal D,

Incendii în paradisul vacanțelor [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este stare de urgență de gradul 2 în Tenerife, cea mai populară insulă din Canare, vizitată și de o mulțime de turiști români. Temperaturile extreme au provocat incendii uriașe în nord-est. 3.000 de persoane din orașele Santa Ursula și La Orotava au fost evacuate pentru că aveau casele în puncte fierbinți, de risc.

Este o evacuare. Anunțați-i și pe cei în vârstă.

Incendiul părea atât de aproape.

Alertă de nivel înalt în Tenerife

Peste 100 de pompieri se luptă să țină sub control flăcările. 9 elicoptere cu apă au fost trimise să susțină munca istovitoare de la sol. Serviciile de urgență au anunțat că au solicitat asistență din partea Unității Militare de Urgență a Armatei, spunând că incendiul, aprins de două zile, este o urgență de nivel înalt.

Pentru localnici este a doua evacuare în mai puțin de o luna și jumătate din cauza pericolului.

Lucram și m-a sunat mama mea, care era într-o zonă foarte aproape de foc.

A venit Garda Civilă, ne-au spus că trebuie să plecăm. Aveam un mic bagaj pregătit, hainele de pe mine și încă ceva, în caz că trebuia să rămânem undeva sau să petrecem noaptea afară.

Citește și: FOTO/VIDEO- Nor dens de praf în Capitală. O clădire a unui fost sediu de Poliție a fost demolată în centrul Bucureștiului/ Praful a pătruns chiar și în locuințele oamenilor

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Doar într-o noapte au fost mistuite peste 30 de hectare. Grija cea mare a autorităților este acum ca pământul pârjolit și vântul să nu alimenteze propagarea incendiilor. Ieri s-au înregistrat 39 de grade, un adevarăt record chiar și pentru clima tropicală.

În august, 7% din suprafața insulei a fost făcută scrum.

Atunci 12.000 de oameni au fost evacuați. Focare s-au înregistrat și în septembrie și care nu au fost niciodată declarate închise.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI