În Mehedinți, pădurarii și pompierii luptă cu disperare pentru a lichida un incendiu de pădure înainte ca temperaturile de foc din weekend să le complice și mai mult misiunea. Cel mai modern elicopter al României a fost trimis în ajutor. Incendiul din pădurea protejată face prăpăd de 8 zile deja, a transmis Cristian Sabbagh.

Incendii masive, alertă de grad zero

Elicopterul Blac Hawk a survolat de zeci de ori Parcul Național Porțile de Fier, acolo unde 100 de hectare de pădure protejată s-au făcut deja scrum.

Fiecare misiune este complexă. Elicopterul decolează de pe un stadion din Mehedinți, acolo unde este atașat dispozitivul tip Bambi Bucket. Ulterior, elicopterul se îndreaptă către Dunăre.

La fiecare cursă, dispozitivul adună 2,5 tone de apă. O cantitate vitală pentru limitarea proporțiilor incendiului de pădure. La sol, pompierii și pădurarii intervin pe jos și luptă cu lopețile ori chiar cu mâinile goale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

În județul Constanța, satul Dunăreni a fost pârjolit de un incendiu masiv de vegetație. Flăcările au făcut prăpăd în localitate și inclusiv în cimitirul satului. Pompierii transmit un bilanț înfiorător.

Au ars 450 de hectare de vegetație uscată și miriște. 20 de gospodării și 3 case părăsite au fost distruse. La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost semnalate 140 de incendii de vegetație și de pădure.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si