O zi întreagă au sunat alarmele de incendiu în județul Buzău. Un localnic din comuna Cislău a dat foc vegetației uscate, însă, totul a scăpat de sub control. A fost un coșmar pentru săteni care s-au temut că focul va ajunge și la casele lor. Mai ales că vântul a suflat cu putere.

Au fost mistuite de flăcări zeci de hectare de pășune și pădure

"Până la venirea pompierilor, localnicii sunt cei care au salvat casele din jurul focului, să știți. Când au venit pompierii, au fost doar pajiștile. Localnicii au fost mai uniți.", a declarat primarul din Cislău.

Edilul face apel la localnici să fie mult mai atenți atunci când dau foc câmpurilor.

Citeste si: Două fetițe au fost cuprinse de flăcări în timp ce se jucau în fânar

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În doar câteva ore, flăcările au mistuit zeci de hectare de pășune și pădure.

Lupta cu flăcările a fost extrem de grea

"E o pădure de foioase, însă este o zonă foarte accidentată și foarte greu accesibilă, ceea ce face ca incendiul să fie foarte greu de stăpânit", ne-a declarat șeful ocolului silvic Cislău.

Citeste si: VIDEO| Incendiu în București. Acoperișul unui magazin din Calea 13 Septembrie a luat foc/A fost emis un mesaj RO-Alert/Pompierii intervin, oamenii au fost evacuați

Pompierii, jandarmii și pădurarii au fost nevoiți să ajungă la focare pe jos, iar lupta cu flăcările a fost extrem de grea. Proporțiile incendiului au fost surprinse din dronă.

Citeste si: Un polițist și soția acestuia au sărit de la etajul doi al blocului unde locuiesc, după ce apartamentul lor a fost cuprins de un incendiu

De la începutul acestei luni, pompierii buzoieni au stins peste 60 de incendii de vegetație, care au distrus mai mult de 2.000 de hectare.

Incendiu de vegetație lângă 20 de vagoane cu benzină

Un incendiu de vegetație s-a produs luni în Prahova, lângă 20 de vagoane cu benzină.

Citeste si: Incendiu de vegetație lângă 20 de vagoane cu benzină

Traficul feroviar a fost oprit. Incendiul s-a manifestat pe o întindere de 3 hectare, iar vagoanele nu au putut fi mutate fără a fi cuplate la o locomotivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si