Tragedie fără margini în Valencia! Un incendiu devastator a izbucnit joi, la un bloc de apartamente, în jurul orei locale 17 iar, potrivit presei spaniole, în această dimineață, încă arde.

Momente cumplite în Valencia, unde salvatorii caută supraviețuitori

Incendiul a cuprins un bloc de 14 etaje din cartierul Campanar și s-a extins și la o clădire alăturată, din cauza vântului puternic, care potrivit meteorologilor bătea cu 64 km/h. Aproximativ 20 de echipaje de pompieri caută încă supraviețuitori, după ce în total 19 persoane ar fi fost date dispărute. Până acum se știe că cel puțin 14 persoane, inclusiv șase pompieri și un copil, au fost rănite, informează BBC.

Clădirea conținea 138 de apartamente și adăpostea 450 de rezidenți, a relatat ziarul El Pais, citând administratorul clădirii.Acum, cu toții încearcă să înțeleagă cum a izbucnit incendiul. Esther Puchades, vicepreședintele Colegiului Inginerilor Tehnici Industriali din Valencia, a declarat pentru agenția spaniolă de știri Efe că a inspectat anterior clădirea, care pe exterior era realizată dintr-un material poliuretanic, care nu mai este utilizat pe scară largă din cauza temerilor legate de inflamabilitate. 

Incendiu Valencia

Imagini cu blocul în flăcări din Valencia.

[Sursa foto: X]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Incendiu puternic la hotelul stadionului din Alba Iulia. 15 sportivi cazați au fost evacuați

De la ce ar fi izbucnit incendiul?

Un bărbat din bloc ar fi declarat că totul ar fi pornit de la etajul al patrulea, însă momentan nu este nimic cert.

"Focul s-a extins în doar 10 minute", a spus el. Totodată, un inginer a spus că plăcile de aluminiu cu un izolator din spumă care alcătuiesc stratul exterior al clădirii sunt "foarte bune pentru izolarea împotriva căldurii și a frigului, dar foarte inflamabile".

Incendiu bloc Valencia

Un bloc de 14 etaje a fost cuprins de flăcări în Valencia.

[Sursa foto: X]

Citește și: România a anunțat NATO că îl propune pe Klaus Iohannis ca Secretar General al Alianței- SURSE

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez a reacționat și el pe pagina X, spunând că vrea să transmită solidaritatea lui tuturor persoanelor afectate de incendiu. Acum, pompierii analizează clădirea pentru a evalua dacă există riscul ca aceasta să se prăbușească, a declarat Jorge Suárez.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si