„Așa cum spuneam mai devreme, a început goana după un loc la grădinița mult dorită. Colega mea, Alexandra Cosman, este și la o grădiniță din capitală și ni se alătură cu detalii”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citește și: VIDEO Cererile pentru afterschool cresc! Ce învață copiii în astfel de centre?

Care sunt etapele de înscriere și de ce documente au nevoie părinții ca să-și înscrie copilul la grădiniță

Alexandra Cosman, reporter: Într-adevăr, de anul acesta regulile pentru înscrieri la creșe și grădinițe s-au schimbat. Astfel că, Ministerul a impus, prin lege, ca înscrierile să se facă în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți, astfel încât părinții să nu își mai aleagă profesorul la care vor să-l înscrie pe cel mic. Însă, persistă aceeași problemă, cea a lipsei locurilor pentru copiii care vor să se înscrie la creșe sau grădinițe. Mulți părinți au venit încă de la ora șase dimineața să aștepte rândul ca să-și depună aceste dosare. Cererea este cu atât mai mare cu cât grădinițile au și un prorgram de vară pentru copii. Prima etapă a început de astăzi și se va desfășura până pe 14 iunie, iar cea de-a doua începe pe 17 iunie, până pe 5 iulie. După aceasta urmeaază și o etapă de ajustări, între 19 și 29 august, atunci când pot fi înscriși copiii care nu au prins loc sau cei care nu au fost deloc înscriși la grădinițe până acum.

Ca tot dosarul să fie complet, părinții trebuie: să completeze o cerere-tip înscriere, să aducă o copie de pe certificatul de naștere al copiilor și câte o copie de pe buletinul părinților, dar și o adeverință de angajat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: Înscrieri în clasa zero pentru anul școlar 2024- 2025: Tot ce trebui e să știi despre clasa pregătitoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si