Close sidebar
Close sidebar

VIDEO -Începând de luni, restaurantele și teatrele vor fi redeschise

Restaurantele, cinematografele și teatrele vor fi redeschise începând de luni. Localurile vor funcționa în interior cu o capacitate de 30 la sută.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De luni, industria ospitalității respiră din nou, dupa o perioada lunga in care afacerile privatilor au fost in colaps total. Vom putea merge la cafenele și restaurante în interior: din fiecare 3 mese, doar una poate fi ocupată de clienți. Se deshid și teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc. Regula e generală: capacitatea va fi de 30 la sută iar programul se încheie la ora 21.

„Botezuri, nunți etc interzise. Astea nu se permit. Începe din nou să crească incidența în București, această măsură poate fi inversată și închis totul din nou”, spune Raed Arafat.

Masurile de relaxare vin in contextul unui numar tot mai scazut de cazuri de infectare.

In ultimele 24 de ore, doar 2699 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Rata de infectare a scăzut, autoritățile redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Cifrele nu arata, insa, realitatea. O stie atat Ministrul Sanatatii, care a cerut amanarea masurilor de relaxare, cat si Raed Arafat. Insa situatie e sub control, spun autoritatile:

„Sunt cazuri care nu se raportează. Asta știm.

Pentru că sunt oameni care fac teste antigenice rapide acasă și știu că sunt pozitivi și rămân acasă. Unii dintre ei poate că nu respectă regulile și nu rămân acasă”, spune Raed Arafat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Vânzarea testelor rapide pentru coronavirus a explodat în ultima perioadă, iar cei mai mulți români aleg să și le cumpere singuri, de la farmacie sau de pe internet. Astfel, cei depistați pozitiv nu mai anunță autoritățile.

Românii se tratează singuri, acasă, de COVID

- Cam câte teste din astea vindeți pe zi?

- Un bax, două... Multe! Multe, că omul zice că de ce să dau 300 de lei la medic, când pot să-l fac singur, spun farmaciștii.

„Sunt convinsa ca multi se testeaza acasa, am chair cunostinte care se testeaza acasa, dar de teama de a sta carantinati, blamati de societate, de colegi, stau casa 2-3 zile se trateaza si ies in lume”, spun oamenii.

Astazi, alti doi pacienti care nu au calatorit in afara tarii au fost confirmati cu tulpina noua de coronavirus, de trei ori mai contagioasa.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI