Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Incident grav de securitate la Parlament. Atacatorul, un zugrav din Vaslui

Un incident de securitate fără precedent și extrem de grav a avut loc la Palatul Parlamentului. Un individ a reușit să intre cu benzină înăuntru și să aprindă focul în Casa Poporului, într-o încăpere în care erau sute de vizitatori. Până când s-au dumirit cei de la centrul de comandă cu ce au de a face, bărbatul a reușit să se facă nevăzut.

Redactia Stirile Kanal D,

Incident grav de securitate la Parlament. Atacatorul, un zugrav din Vaslui


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Chiar dacă a fost filmat de camerele de supraveghere, polițiștii și jandarmii au fost alertați la o jumătate de oră distanță. Lipsa de reacție nu o explică nimeni, mai degrabă toți încearcă să se spele pe mâini.

O cameră de supraveghere l-a filmat pe individ fix în momentul în care a dezlănțuit iadul în sala de expoziții din Casa Poporului apoi s a făcut nevăzut.

Reușise să intre în Parlament cu o sticlă plină cu benzină în ghiozdan, a stropit în mai multe locuri, după care a pus focul.

Spaima a fost teribilă în jur, cei care au văzut cu ochii lor totul au fugit mâncând pământul din calea flăcărilor.

În câteva minute holurile s-au umplut de un fum înnecăcios.

Trei sute de persoane au fost evacuate, iar mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe au ajuns la Casa Poporului.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Vânzătoarea magazinului de suveniruri din incinta sălii a făcut atac de panică și s-a intoxicat cu fum.

Femeia a fost dusă la ambulanță pentru îngrijiri medicale. Din fericire e în afara oricărui pericol.

"Repet se afla într-o zonă în care nu se execută activități de control și accesul vizitatorilor este liber. Jandarmeria română prin efectivele din dispozitivul de pază asigură îndrumarea acestor persoane către zonele unde au loc activități", spun cei de la Jandarmeria Română.

Cu alte cuvinte, jandarmii păzesc intrarea și nu mai văd stânga-dreapta. Ca dovadă, după ce a pus focul, individul a reușit să părăsească clădirea Parlamentului la fel de ușor cum a intrat.

Traseul atacatorului

Când jandarmii au blocat porțile, el nu mai era acolo. La câteva zeci de minute a fost filmat de o altă cameră de supraveghere lângă stația de metrou din parcul Izvor.

Alarma de incendiu la centrul de comandă din Parlament s a dat la 13,07 minute, iar apelul la 112 a fost înregistrat la 13,30.

Jandarmeria ar fi fost anunțată la 13,50. Nimeni nu lămurește diferențele de timp cruciale în astfel de incidente.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Ulterior au intrat autoritățile în alertă, au făcut publică identitatea și au făcut apel la oameni să dea o mână de ajutor, ba chiar a fost ridicat și elicopterul deasupra Capitalei.

Reprezentanții Camerei Deputaților spun că vor analiza dacă se impune filtru de securitate chiar la intrarea în clădire, pe unde pășesc sute de vizitatori zilnic, ba chiar se gândesc să restricționeze accesul.

Cine este atacatorul de la Parlament

Se pare că anchetatorii au o primă pistă: ar fi vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani originar din județul Vaslui.

Acesta ar fi de profesie zugrav. Cineva l-ar fi recunoscut, ar fi sunat la poliție și i-ar fi anunțat pe oamenii legii.

Totuși nu este confirmată sută la sută până în acest moment identitatea bărbatului, deși el a fost surprins pe camerele de supraveghere.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI