Ar trebui să fie anchetă în Delta Dunării după ce în presă au apărut imagini cu mai multe bărci care intră în plin într-o colonie de pelicani. Însă guvernatorul rezervației spune că imaginile sunt vechi. E contrazis, totuși, de cel care se ocupă de aria protejată în trecut. Însă, în mijlocul acestui scandal, biologii trag un semnal de alarmă. Vorbim de un fenomen real care poate alunga pelicanii din Deltă, a transmis Simona Pătruleasa. 

Incidente grave: intră cu barca în pelicani

În imagini se vede cum o barcă intră în plin în colonia de pelicani. Este urmată, imediat, de alte două ambarcațiuni.

Adrian Bîlbă, biolog- Ele pot fi lovite, sunt păsări greoaie, păsări care se ridică foarte greu. Acolo sunt și sunt exemplare tinere, sunt păsări care au ouă, în această perioadă cuibăresc.

Ce spun reprezentanții rezervației naturale?

Bogdan Bulete, guvernator ARBDD Este o filmare făcută acum câțiva ani de zile și trimisă în spațiul public zilele trecute. Filmarea, evenimentul s-au petrecut în 2017, 2018! 

L-am căutat și pe fostul guvernator al Deltei care susține contrariul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Toate animalele pot fi salvate. Faceți cunoștință cu cei care tratează lilieci, arici, berze și o mulțime de alte necuvântătoare sălbatice

Mălin Mușatescu, fost guvernator ARBDD- Eu între 2017 și 2019 am fost Guvernator. Am fost, ca să zic așa, foarte în contact cu tot se întâmplă pe aici, nu am văzut aceste imagini.

E o filmare de cel mult o săptămână, hai, maximum două.

Deși autoritățile consideră imaginile vechi, un lucru e clar, spun biologii.

Adrian Bîlbă, biolog-   Păsările acelea au fost speriate! Acuma sa știți ca nu este un fenomen singular și, din păcate, sunt mulți care le ridică și la un moment dat n-o să-i mai avem în deltă, o să aleagă să meargă în alte locuri.

În urmă cu 2 ani, alte imagini similare au stârnit revoltă. În cele din urmă, proprietarul bărcii a fost amendat și s-a ales cu un dosar penal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si