Cei trei bebelusi infectati s-au nascut la Maternitatea Giulesti pe 29 martie si 12, respectiv 23 aprilie.

La cateva zile de la externare, au inceput sa se simta rau si au ajuns de urgenta la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Doi cu infectii cutanate, iar unul, internat si acum, cu probleme respiratorii si in pericol de sepsis, adica sa faca infectie generalizata in tot corpul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Un al patrulea copil nascut tot la Giulesti a ajuns aseara la spital infectat tot cu stafilococ auriu, dar inca nu se stie daca vorbim sa nu despre acelasi tip, rezistent la antibiotic.

Culmea e ca vorbim despre aceeasi maternitate inchisa anul trecut pentru dezinfectare, dupa ce alti copii s-au infectat cu aceeasi bacterie.

Inspectorii au descins iar in maternitate. Vor sa vada daca au fost respectate normele de supraveghere ale infectiilor asociate actului medical si cum s-a actionat in cazul acestui posibil focar.

Reprezentantii maternitatii Giulesti sustin ca nu s-a infectat nimeni la ei in spital.

Directia de Sanatate Publica urmeaza sa stabileasca sursa contaminarii.
Anul trecut, probele de laborator au aratat ca 27 de angajati erau purtatori sanatosi ai bacteriei. Astazi au prelevat, din nou, probe de pe mainile angajatilor, echipamentul medical si suprafete.

Din pacate, e posibil sa apara si alte cazuri, avand in vedere ca perioada de incubatie a periculosului microb este de pana la doua saptamani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si