Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - „Infecție” de netratat în spitale: Șpaga, în continuă ascensiune

S-au mărit degeaba salariile asistenților și ale medicilor că șpaga din spitale e mai vie ca oricând. O spun cu amărăciune bolnavii, care se plâng că sunt plimbați de la un doctor la altul dacă nu scot bani din buzunar. Evident, există și orașe unde cei mai mulți dintre cei care au jurat că vor profesa cu respect și demnitate se țin de cuvânt.

Redactia Stirile Kanal D,

„Infecție” de netratat în spitale- Șpaga [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Doru a făcut operație la rinichi într-un spital de stat. După intervenție bărbatul a pus într-un plic două mii de lei pe care i l-a dat apoi medicului chirurg, deși costurile operației sale erau asigurate.

„Cum a reacționat medicul respectiv?

- I-a băgat în buzunar. Dacă nu dai nu te bagă în seamă!”.

Fenomenul șpăgii în spitale, mai viu ca oricând

Și Constantin a fost nevoit să plătească pe lângă intervenția chirurgicală de hernie pe care a suferit-o și o atenție medicului. Chiar dacă a dat bani în plus, operația nu a decurs așa cum ar fi trebuit.

Citește și: VIDEO| Integritatea și moralitatea, pe înțelesul celor mici. Direcția Generală Anticorupție și Christian Sabbagh au lansat o campanie dedicată copiilor

Deși salariile medicilor s-au mărit în ultimii ani practica de a primi mici atenții nu a dispărut. Fenomenul șpăgii în spitale este răspândit în toată țara și nu există zonă care să nu fie afectată, o arată cel mai recent sondaj realizat printre pacienții români.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Domnul Ioan din Cluj a fost internat de mai multe ori de-a lungul anilor. Recunoaște că de fiecare dată le-a oferit o atenție în bani cadrelor medicale pentru a putea primi tratamentul necesar.

Cu toate acestea, Clujul este unul dintre orașele în care se de cea mai puțină șpagă din țară. 

„Județele în care s-au raportat cele mai puține cazuri de șpagă sunt Cluj, Sibiu și Timiș. La polul opus se află județele Teleorman, Buzău și Olt”, a transmis Silvia Cseh, corespondent Kanal D.

Harta care arată rata șpăgilor din țară este realizată de Dragoș, un tânăr care a creat o platformă unde sunt centralizate datele din recenziile pacienților. În ultimele luni fenomenul a fost în continuă creștere.

„La externarea din spitale fiecare pacient primește un formular cu zece întrebări prin SMS sau prin web și el poate completa cu răspunsurile sale. S-a observat o creștere a procentului șpăgii din martie până acum în ultima lună, din care sunt date până în august, undeva de la 1,6 la sută până la 2 la sută, ceea ce este destul de mult”, a explicat Dragoș.

Harta șpăgilor se realizează cu sprijinul ministerului Sănătății și se bazează exclusiv pe părerile pacienților.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI