Spitalele sunt tot mai pline de pacienți cu viroze respiratorii și chiar cazuri de Covid. Copiii, dar și adulții sunt afectați de viroze și din cauza schimbărilor dese de temperatură.

Sezonul virozelor este în floare, din cauza schimbărilor dese de vreme

Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Citește și: Maria s-a stins din viață în urma unei răceli care părea banală. Românca avea doar 6 ani

La spitalul Victor Babeș din Capitală, cele 65 de paturi atribuite pacienților COVID sunt complet ocupate, astfel că medicii au fost nevoiți să suplimenteze numărul acestora. Aici, ca și în celelalte spitale, gripele și virozele, combinate sau nu cu infecțiile de SARS-COV-2 sunt în creștere.

Citește și: Peste 6.300 de noi cazuri de Covid-19 și 37 de decese au fost înregistrate în ultima săptămână

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mama din imagine a venit încă de dimineață de la Buzău cu fetița ei bolnavă. Are deja 4 ore de așteptare, iar, în aceeași situație mai sunt alte câteva zeci de familii aflate la camera de gardă: „Stăm foarte mult... cu orele, cu zilele... ne consulte copiii. Două zile a avut febră, după care i-a trecut febra și a început cu o tuse foarte urâtă, cu niște mucozități și s-a agravat...”.

Citește și: O simplă răceală i-a pus viața în pericol! Alexandrina a ajuns la un diagnostic greu de suportat

Spitalele sunt asaltate de pacienți cu viroze și infecții respiratorii

La Spitalul Marie Curie, în ultimele 24 de ore s-au prezentat peste 300 de pacienți. Până să îi vadă un doctor au trecut chiar și 5 ore.


Și la camera de gardă a Spitalului Matei Balș numărul de prezentări a crescut cu 20- 30 de procente față de săptămâna trecută, spun medicii.

Citește și: Alertă- Tratamentul de răceală, periculos

„În sfera pediatrică avem 100-150 de prezentări, marea majoritate sunt infecții de tract respirator superior, și la adulți cam 200 în 24 de ore. O bună parte dintre adulți sunt, în continuare, cu viroze respiratorii, gripă și COVID”, ne-a explicat un medic.

Citește și: FOTO- Adda, apel alarmant către toți părinții: „Verificați-vă copiii în fiecare zi! Inclusiv în cap!”

De altfel, schimbările bruște de temperatură din ultimele săptămâni alimentează circulația virusurilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ultima săptămână, la nivel național au fost înregistrate peste 100 de mii de infecții respiratorii acute, cu 30% mai multe cazuri față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și: VIDEO- Mai multe medicamentele pentru tratarea răcelii care conțin psedoefedrină ar putea fi retrase de pe piață

În același interval au fost înregistrate și aproape 7 mii de infecții noi cu COVID.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si