Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Inflația a scăzut, mercurialul prețurilor. Care este perioada vizată și unde s-au înregistrat cele mai mari majorări în acest timp

În ceea ce privește rata anuală a inflației, aceasta a scăzut la 5,9%

Redactia Stirile Kanal D,

Inflația a scăzut, mercurialul prețurilor [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 5,9%. Potrivit Institutului Național de Statistică perioada vizată este aprilie 2023-aprilie 2024, timp în care cele mai mari majorări au fost înregistrate la capitolul servicii. Însă, cu mai multe informații ni se alătură colega mea Mădălina Bichir, a transmis Cristina Dorobanțu. 

Inflația a scăzut. Mercurialul prețurilor

Cu toate că inflația a scăzut, ne confruntăm cu creșteri de prețuri în continuare. Dacă ne uităm la datele INS, vedem că, în ultimul an, serviciile s-au majorat cu circa zece procente. Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu aproximativ 7% și cel mai puțin a crescut prețul produselor alimentare, cu numai două procente. Dar dacă le luăm pe rând, în ceea ce privește serviciile poștale, acestea s-au scumpit cel mai mult, cu peste 26%.

Citește și: Care sunt alimentele care s-au ieftinit în 2024. Veste bună despre rata inflației

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Dacă ne uităm la mărfurile nealimentare, detergenții au înregistrat o creștere de aproximativ 25%, iar medicamentele s-au scumpit cu aproximativ douăzeci și patru de procente.

Cât despre mărfurile alimentare, acestea s-au scumpit și ele. În top se află conservele de fructe, peștele, dar și  berea. Există totuși niște vești bune. Anumite produse și servicii s-au ieftinit. De exemplu. făina ne scoate mai puțini bani în buzunare, cu circa 30%, iar pentru electricitate plătim mai puțin, cu aproximativ trei procente.

Cu toate că BNR estima că la finalul anului, inflația va ajunge la 4,7%, tot acum reprezentanții băncii naționale estimează că rata inflației se va reduce într-un mod încetinit pe final de an, asta înseamnând că s-ar putea să nu reușim să atingem prognoza inițială.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI